Stekt lax med dillsås
En enkel men ack så god rätt kommer här serverad! Stekt lax med dillsås och potatis går oftast hem hos de flesta. Denna dillsås är gjord på en sojabaserad fraiche, senap och såklart dill. Addera lite krispigt gröna broccolibitar innan servering så får du lite färg till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
20 g färsk dill
2 dl sojabaserad fraiche
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
600 g laxfilé
2 tsk rapsolja
1 förp fryst broccoli (à 425 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2701 KJ / 645 kCal
Fett34 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer