Stekt lax med dillsås

Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
0Klimatsmart
Stekt lax med dillsås

En enkel men ack så god rätt kommer här serverad! Stekt lax med dillsås och potatis går oftast hem hos de flesta. Denna dillsås är gjord på en sojabaserad fraiche, senap och såklart dill. Addera lite krispigt gröna broccolibitar innan servering så får du lite färg till rätten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Stekt lax med dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
20 g  färsk dill
2 dl  sojabaserad fraiche
1 tsk  dijonsenap
salt
peppar
600 g  laxfilé
2 tsk  rapsolja
1   förp fryst broccoli (à 425 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2701 KJ / 645 kCal
Fett34 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein38 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax med dill och pepparrot
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med dillyoghurt
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och purjolökssoppa med lax
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med ljummen tapenadepotatis
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad lax
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med dillglacerade morötter och senapskräm
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga