UNDER 45 MIN | Medel

Stekt lax med dillsås

En enkel men ack så god rätt kommer här serverad! Stekt lax med dillsås och potatis går oftast hem hos de flesta. Denna dillsås är gjord på en sojabaserad fraiche, senap och såklart dill. Addera lite krispigt gröna broccolibitar innan servering så får du lite färg till rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina broccolin.
  2. Koka potatisen.
  3. Hacka dillen och blanda med fraiche och senap, smaka av med salt och peppar.
  4. Skär laxen i portionsbitar och stek den i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida, eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  5. Koka med broccolin tillsammans med potatisen i 2 minuter.
  6. Servera laxen med dillsåsen, broccoli och potatis.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.



Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 20 g färsk dill
  • 2 dl sojabaserad crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk rapsolja
  • 425 g fryst broccoli

Näringsvärde
Per portion

Energi 2701 kJ / 645 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept