Stekt lax med dillsås

4
0 Klimatsmart
Stekt lax med dillsås

En enkel men ack så god rätt kommer här serverad! Stekt lax med dillsås och potatis går oftast hem hos de flesta. Denna dillsås är gjord på en sojabaserad fraiche, senap och såklart dill. Addera lite krispigt gröna broccolibitar innan servering så får du lite färg till rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2020

Stekt lax med dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
20 g
färsk dill
2 dl
sojabaserad crème fraiche
1 tsk
dijonsenap
-
salt
-
peppar
600 g
laxfilé
2 tsk
rapsolja
425 g
fryst broccoli

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.



Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2701 KJ / 645 kCal
Fett 34 g
Salt 1 g
Kolhydrater 44 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept