Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt lax med bulgursallad

Sväng ihop en fantastisk vardagmiddag på runt 30 minuter. Bulgursalladen får en härlig färg och smak av saffran, vitlök, chili och grönkål. Torka av laxbitarna och stek hastigt i het panna för fin yta – sänk värmen och stek klart ca 2 minuter på varje sida. Enkelt och fantastiskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bulgursallad: Värm matfettet i en tjockbottnad kastrull, stek vitlök, lök, chili och saffran utan att det tar färg. Tillsätt bulgur och låt fräsa med kort. Häll på vatten och fond. Låt sjuda ca 10 minuter eller enligt anvisning på förpackningen
  2. Stek grönkålen hastigt och blanda med den kokta bulguren.
  3. Lax: Torka av laxbitarna, krydda med salt och peppar. Värm matfettet i en stekpanna riktigt varmt. Lägg i fisken och sänk temperaturen. Stek ca 2 minuter på varje sida (använd gärna stektermometer, laxen är klar vid en innertemperatur på ca 50°C).
  4. Till servering: Halvera citronen och stek ytan gyllene i matfettet. Pressa den sedan över fisken och servera med bulgursallad och lite crème fraiche vitlök och örter.

För alla:

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt bulgur/matvete till glutenfri couscous.
Gör laktosfri: byt ut flytande matfett mot laktosfritt flytande matfett. Byt ut crème fraiche vitlök och örter mot smaksatt laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt flytande matfett mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche vitlök och örter mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt med finriven vitlök och örtkryddor.

Recept och bild från Milda Kockens val.

Tips

Blanda ner säsongens grönsaker i bulguren och byt ut grönkålen mot bladspenat.

Ingredienser

Portioner: 4
Bulgursallad
  • 3 msk flytande matfett
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 hackad gul lök
  • 1/2 skivad röd chili
  • 1 förp saffran (à 0,5 g)
  • 3 dl bulgur eller matvete
  • 6 dl vatten
  • 1 fondgelé fisk
  • 200 g plockad grönkål
Lax
  • 4 skivor lax (à ca 175 g)
  • salt och peppar
  • 3 msk flytande matfett
Till servering
  • 1 citron
  • crème fraiche med örter och vitlök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3561 kJ / 850 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept