Stekt lax med bulgursallad
Sväng ihop en fantastisk vardagmiddag på runt 30 minuter. Bulgursalladen får en härlig färg och smak av saffran, vitlök, chili och grönkål. Torka av laxbitarna och stek hastigt i het panna för fin yta – sänk värmen och stek klart ca 2 minuter på varje sida. Enkelt och fantastiskt gott!
Ingredienser
4 portioner
Bulgursallad
3 msk flytande matfett
1 pressad vitlöksklyfta
1 hackad gul lök
1/2 skivad röd chili
1 förp saffran (à 0,5 g)
3 dl bulgur eller matvete
6 dl vatten
1 1/2 msk fiskfond eller fondgelé (1 1/2 msk fond motsvarar 1 fondgelé)
200 g plockad grönkål
Lax
4 skivor lax (à ca 175 g)
salt
peppar
3 msk flytande matfett
Till servering
1 citron
crème fraiche med örter och vitlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3561 KJ / 850 kCal
Fett51 g
Salt2.77 g
Kolhydrater47 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här blev jättegott!! Hamnade bland favoriter.
Mitra
2020-07-23Jättegott! Vackert och lockande även för ögat😋
Anna-lisa
2020-05-02