Stekt lax med bulgursallad

135
2
Stekt lax med bulgursallad

Sväng ihop en fantastisk vardagmiddag på runt 30 minuter. Bulgursalladen får en härlig färg och smak av saffran, vitlök, chili och grönkål. Torka av laxbitarna och stek hastigt i het panna för fin yta – sänk värmen och stek klart ca 2 minuter på varje sida. Enkelt och fantastiskt gott!

Stekt lax med bulgursallad

Ingredienser

4 portioner

Bulgursallad

3 msk flytande matfett
1 pressad vitlöksklyfta
1 hackad gul lök
1/2 skivad röd chili
1 förp saffran (à 0,5 g)
3 dl bulgur eller matvete
6 dl vatten
1 fondgelé fisk
200 g plockad grönkål

Lax

4 skivor lax (à ca 175 g)
salt och peppar
3 msk flytande matfett

Till servering

1 citron
crème fraiche med örter och vitlök

För alla:

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt bulgur/matvete till glutenfri couscous.
Gör laktosfri: byt ut flytande matfett mot laktosfritt flytande matfett. Byt ut crème fraiche vitlök och örter mot smaksatt laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt flytande matfett mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche vitlök och örter mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt med finriven vitlök och örtkryddor.Recept och bild från Milda Kockens val.

Gör så här

Tips

Blanda ner säsongens grönsaker i bulguren och byt ut grönkålen mot bladspenat.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

135

Kommentarer

Mitra

2020-07-23

Det här blev jättegott!! Hamnade bland favoriter.

Anna-lisa

2020-05-02

Jättegott! Vackert och lockande även för ögat😋

Näringsvärde per portion

Energi 3561 KJ / 850 kCal
Fett 51 g
Salt 2.77 g
Kolhydrater 47 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden