Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ratatouille med stekt korv

Stekt korv med ratatouille är ett recept som går att avnjuta både till lunch och middag. Stekt kalkonchorizo, med en fin och ganska mild smak, serveras tillsammans med vitlöksdoftande ratatouille och krispig ruccola och bildar en vinnande smakkombination!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och tärna paprikorna. Skölj och tärna zucchinin.
  2. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja. Tillsätt paprika och zucchini, stek tillsammans ca 5 minuter.
  3. Häll tomater, vatten och timjan i stekpannan. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Stek korven i resterande olja.
  6. Servera korven tillsammans med ratatouille, bulgur och ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller glutenfri cous cous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 2 msk + 1 tsk olja
  • 1 burk (400 g) körsbärstomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
  • 4 portioner bulgur (eller annat gryn)
  • 480 g kalkonchorizo
  • 1/2 påse (à 65 g) ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2060 kJ / 493 kCal