Buddhabowl
En ovovegetarisk bowl fullspäckad med godsaker! Färgstarka grönsaker som rödbetor, morötter, grönkål och avokado sätter smak på denna buddhabowl med matvete som bas. En smarrig ingefärsdressing och knapriga honungsmandlar blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019
Ingredienser
4 portioner
2 dl matvete
2 stora morötter
2 stora gul- eller polkabetor
2 rödbetor
100 g skuren grönkål
1 msk olivolja
2 krm flingsalt
2 avokador
4 mjukkokta ägg
1 tsk rostade sesamfrön
Kryddiga mandlar
1 dl sötmandel
1 tsk olivolja
1 krm malen kanel
1/2 krm chilipulver
1 tsk honung
1/2 tsk flingsalt
Apelsin- och ingefärsdressing
1 msk finriven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 tsk honung
1 dl mild olivolja
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3138 KJ / 751 kCal
Fett53 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
På svenska heter en sådan där rund vit sak som salladen ligger i, skål. Sallad i skål.
Niklas
2024-12-01Många moment och det tar lång tid. Men väldigt gott när det väl var färdigt. Skippade senapen i dessingen, supergod ändå. Men det bästa är dom kryddiga mandlarna, såå gott ihop med det andra.
Susanne
2024-05-31Gjorde med glasnudlar. Inga rödbetor. Bara polkabetor. Många moment. Men så gott!
Eva
2022-11-13