Buddhabowl

17
6 Klimatsmart
Buddhabowl

En ovovegetarisk bowl fullspäckad med godsaker! Färgstarka grönsaker som rödbetor, morötter, grönkål och avokado sätter smak på denna buddhabowl med matvete som bas. En smarrig ingefärsdressing och knapriga honungsmandlar blir pricken över i.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Buddhabowl

Ingredienser

4 portioner
2 dl
matvete
2
stora morötter
2
stora gul- eller polkabetor
2
rödbetor
100 g
skuren grönkål
1 msk
olivolja
2 krm
flingsalt
2
avokador
4
mjukkokta ägg
1 tsk
rostade sesamfrön

Kryddiga mandlar

1 dl
sötmandel
1 tsk
olivolja
1 krm
malen kanel
1/2 krm
chilipulver
1 tsk
honung
1/2 tsk
flingsalt

Apelsin- och ingefärsdressing

1 msk
finriven ingefära
1
riven vitlöksklyfta
1 tsk
dijonsenap
1/2 dl
färskpressad apelsinjuice
1 tsk
honung
1 dl
mild olivolja
1 tsk
flingsalt

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Elin

2021-01-31

Hoppar över rödbetorna nästa gång. Det blir bara röda stänk i hela köket. Annars jättegott!

Elin

2020-10-01

Ska det vara 2 dl kokt eller okokt matvete?

Redaktionen ICAse

2020-10-02

Hej Elin! Det ska vara okokt matvete. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Maria

2020-02-11

Supergod. Dressingen till var toppen!

Näringsvärde per portion

Energi 3138 KJ / 751 kCal
Fett 53 g
Salt 2 g
Kolhydrater 45 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept