Buddhabowl

20
7 Klimatsmart
Buddhabowl

En ovovegetarisk bowl fullspäckad med godsaker! Färgstarka grönsaker som rödbetor, morötter, grönkål och avokado sätter smak på denna buddhabowl med matvete som bas. En smarrig ingefärsdressing och knapriga honungsmandlar blir pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Buddhabowl

Ingredienser

4 portioner
2 dl matvete
2 stora morötter
2 stora gul- eller polkabetor
2 rödbetor
100 g skuren grönkål
1 msk olivolja
2 krm flingsalt
2 avokador
4 mjukkokta ägg
1 tsk rostade sesamfrön

Kryddiga mandlar

1 dl sötmandel
1 tsk olivolja
1 krm malen kanel
1/2 krm chilipulver
1 tsk honung
1/2 tsk flingsalt

Apelsin- och ingefärsdressing

1 msk finriven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 tsk honung
1 dl mild olivolja
1 tsk flingsalt

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Lars

2021-07-05

Toppengott! Tog tid med alla moment men värt det i slutänden. Adderade skivad mango för fin sötma till alla redan goda smaker.

Elin

2021-01-31

Hoppar över rödbetorna nästa gång. Det blir bara röda stänk i hela köket. Annars jättegott!

Elin

2020-10-01

Ska det vara 2 dl kokt eller okokt matvete?

Redaktionen ICAse

2020-10-02

Hej Elin! Det ska vara okokt matvete. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3138 KJ / 751 kCal
Fett 53 g
Salt 2 g
Kolhydrater 45 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden