Ärt- och blomkålscrème

1
0
Ärt- och blomkålscrème

Den här ärt- och blomkålscrèmen är god till det mesta på julbordet! Krämig och len med smak av körvel och citron – och en härligt grön färg, som sätter smak bara den.

Ärt- och blomkålscrème

Ingredienser

4 portioner
250 g frysta gröna ärtor
400 g blomkål
1 dl mjölk (1,5%)
1 dl vispgrädde
1 kruka körvel
1 dl smetana
salt och peppar
skal och saft av 1/2 citron (saft från 1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
2 msk olivolja

Till servering

Rökt- och gravad lax, rökt fårfiol, kallrökt skinka

För alla

Rätten är fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken och grädden till ett havre-, soja- eller risbaserat alternativ. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, grädde och smetana.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Om det blir gräddmjölk över, frys den och blanda den i soppor. Men mixa soppan då den kan skära sig när gräddmjölken varit fryst.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1411 KJ / 337 kCal
Fett 27.9 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 12 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden