Ärt- och blomkålscrème
Den här ärt- och blomkålscrèmen är god till det mesta på julbordet! Krämig och len med smak av körvel och citron – och en härligt grön färg, som sätter smak bara den.
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta gröna ärtor
400 g blomkål
1 dl mjölk (1,5%)
1 dl vispgrädde
1 kruka körvel
1 dl smetana
salt och peppar
skal och saft av 1/2 citron (saft från 1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
2 msk olivolja
Till servering
Rökt- och gravad lax, rökt fårfiol, kallrökt skinka
För alla
Rätten är fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken och grädden till ett havre-, soja- eller risbaserat alternativ. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, grädde och smetana.
Gör så här
Tips
Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.
Om det blir gräddmjölk över, frys den och blanda den i soppor. Men mixa soppan då den kan skära sig när gräddmjölken varit fryst.
Om det blir gräddmjölk över, frys den och blanda den i soppor. Men mixa soppan då den kan skära sig när gräddmjölken varit fryst.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1411 KJ / 337 kCal
Fett27.9 g
Salt1.9 g
Kolhydrater12 g
Protein7 g
Kommentarer