Ärt- och blomkålscrème

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Ärt- och blomkålscrème

Den här ärt- och blomkålscrèmen är god till det mesta på julbordet! Krämig och len med smak av körvel och citron – och en härligt grön färg, som sätter smak bara den.

Ärt- och blomkålscrème

Ingredienser

4 portioner
250 g  frysta gröna ärtor
400 g  blomkål
1 dl  mjölk (1,5%)
1 dl  vispgrädde
1   kruka körvel
1 dl  smetana
salt och peppar
skal och saft av 1/2   citron (saft från 1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
2 msk  olivolja

Till servering

Rökt- och gravad lax, rökt fårfiol, kallrökt skinka

För alla

Rätten är fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken och grädden till ett havre-, soja- eller risbaserat alternativ. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, grädde och smetana.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Om det blir gräddmjölk över, frys den och blanda den i soppor. Men mixa soppan då den kan skära sig när gräddmjölken varit fryst.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1411 KJ / 337 kCal
Fett27.9 g
Salt1.9 g
Kolhydrater12 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré
Betyg 3.4 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanrostad blomkål med mandel och citronkräm
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägghalvor med krämig blomkål, ansjovis räkor
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetor med hasselnötter och vit balsamvinäger
Betyg 3.2 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smetanasill med rödbetor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga