Stekt lax med blomkålsmos och grönt

I det här laxreceptet serveras den stekta laxen tillsammans med mos gjord på blomkål och potatis som ger en härlig smakkombination. Medan råvarorna kokas mjuka hinner du förbereda gurk- och ärtsalladen. Laxen serveras sedan med fluffigt mos och syrlig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014

Gör så här
00:10:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2809 KJ / 671 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stBlomkålsmoset var ingen hit tyckte jag. Det hade varit godare att servera blomkålen separat ev tillsammans med en god sås
Eva
Barnen älskar fisk så det här var super ;-) riktigt gott och jag hade faktiskt aldrig gjort blomkålsmos förut! Tummen upp från mig o barnen
Angelika