Baconlindad laxfilé med potatis- och blomkålsstomp
Smakfull ugnsbakad lax inlindad i bacon, med ett lent stomp av potatis, blomkål och citron. Enkelt att tillaga och sagolik att äta. Servera laxen och stompet med en fräsch grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
1 portion
1 portionsbit skinnfri laxfilé (à 150 g)
2 potatisar
100 g blomkål
1/2 citron (rivet skal)
1/2 tsk citronjuice
3 skivor bacon (à 16 g)
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Näringsvärde?
Helena
2021-11-10Ska laxen tinas först?
Martin
2021-09-15Jättegott. Men saltade och pepprade fisken lite under bacaonen. I stompet använde jag smör istället för olja.
Anneli
2020-06-13