Baconlindad laxfilé med potatis- och blomkålsstomp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Baconlindad laxfilé med potatis- och blomkålsstomp

Smakfull ugnsbakad lax inlindad i bacon, med ett lent stomp av potatis, blomkål och citron. Enkelt att tillaga och sagolik att äta. Servera laxen och stompet med en fräsch grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och klyfta potatisen. Skär blomkålen i buketter.
  3. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten tillsammans med blomkålen. Häll av och mosa grovt med en stöt eller en gaffel.
  4. Blanda stompet med citronskal och olja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Linda baconskivorna runt fisken och lägg den i en ugnssäker form.
  6. Tillaga i ugnen ca 15 minuter. Servera laxen med potatis- och blomkålsstomp och en fräsch grönsallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 portionsbit skinnfri laxfilé (à 150 g)
  • 2 potatisar
  • 100 g blomkål
  • 1/2 citron (rivet skal)
  • 1/2 tsk citronjuice
  • 3 skivor bacon (à 16 g)
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 1/2 krm salt
  • 1/2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info