Baconlindad laxfilé med potatis- och blomkålsstomp

Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
10
Baconlindad laxfilé med potatis- och blomkålsstomp

Smakfull ugnsbakad lax inlindad i bacon, med ett lent stomp av potatis, blomkål och citron. Enkelt att tillaga och sagolik att äta. Servera laxen och stompet med en fräsch grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Baconlindad laxfilé med potatis- och blomkålsstomp

Ingredienser

1 portion
1 portionsbit skinnfri laxfilé (à 150 g)
2 potatisar
100 g blomkål
1/2 citron (rivet skal)
1/2 tsk citronjuice
3 skivor bacon (à 16 g)
1 1/2 msk olivolja
1 1/2 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde?

Helena

2021-11-10

Ska laxen tinas först?

Martin

2021-09-15

Jättegott. Men saltade och pepprade fisken lite under bacaonen. I stompet använde jag smör istället för olja.

Anneli

2020-06-13

Testa liknande recept

Blomkålsgratäng med bacon
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tagliatelle med bacon- och blomkålssås
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med lax, kål och pesto
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad lax med råstekt blomkål
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med blomkålsmos
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med sojagrönsaker
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga