Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt lax med ärtmos

En vardaglig men uppskattad fiskrätt med lax och hemgjord potatismos. Laxen steker du på bara några minuter i pannan och till gör du eget potatismos. För att testa något nytt, blanda i ärtor i moset eller gör en färgglad ärtsås av dem att servera som tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna och laxen om fryst används.
  2. Mos: Skala och koka potatisen.
  3. Sallad: Skär salladen i bitar.
  4. Lax: Salta och peppra fisken. Stek den i olivolja ca 6 minuter och vänd någon gång.
  5. Mos: Värm mjölken tillsammans med ärterna. Stöt potatisen och vispa ner ärtmjölken. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera ärtmoset med lax och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Mixa ärterna slätt till en kräm med 1 vitlöksklyfta och 1 dl gräddfil för 4 port). Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera som sås till kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 900 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 250 g gröna ärter
  • salt och peppar
Sallad
  • 1/2 cosmopolitansallad
Lax
  • 4 port laxfilé
  • 1 tsk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2025 kJ / 484 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept