Halstrad lax med hovmästarsås

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Halstrad lax med hovmästarsås

Halstrad lax med hovmästarsås är en riktig svensk sommarklassiker. Genom att steka laxen snabbt på hög värme får den en fin stekyta samtidigt som den blir utsökt saftig inuti. Den lite söta, senapsbaserade hovmästarsåsen är det perfekta tillbehöret tillsammans med krispig sparris och kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2016

Halstrad lax med hovmästarsås

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis (gärna delikatess)
250 g  grön sparris
1/2   cosmopolitansallad
2   port laxfilé
salt och peppar
1 dl  hovmästarsås

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hovmästarsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2800 KJ / 669 kCal
Fett36.6 g
Salt3.45 g
Kolhydrater48.8 g
Protein32.6 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Halstrad lax med caesarsallad
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med senap- och dragonsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax och grönärtkräm med soltorkade tomater
Betyg 3 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med ljummen tapenadepotatis
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med syrlig potatissallad
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pestolaxburgare
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga