Halstrad lax med hovmästarsås

2
0
Halstrad lax med hovmästarsås

Halstrad lax med hovmästarsås är en riktig svensk sommarklassiker. Genom att steka laxen snabbt på hög värme får den en fin stekyta samtidigt som den blir utsökt saftig inuti. Den lite söta, senapsbaserade hovmästarsåsen är det perfekta tillbehöret tillsammans med krispig sparris och kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2016

Halstrad lax med hovmästarsås

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis (gärna delikatess)
250 g
grön sparris
1/2
cosmopolitansallad
2
port laxfilé
-
salt och peppar
1 dl
hovmästarsås

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hovmästarsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2800 KJ / 669 kCal
Fett 36.6 g
Salt 3.45 g
Kolhydrater 48.8 g
Protein 32.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept