Halstrad lax med hovmästarsås
Halstrad lax med hovmästarsås är en riktig svensk sommarklassiker. Genom att steka laxen snabbt på hög värme får den en fin stekyta samtidigt som den blir utsökt saftig inuti. Den lite söta, senapsbaserade hovmästarsåsen är det perfekta tillbehöret tillsammans med krispig sparris och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2016
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna delikatess)
250 g grön sparris
1/2 cosmopolitansallad
2 port laxfilé
salt
peppar
1 dl hovmästarsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2800 KJ / 669 kCal
Fett36.6 g
Salt3.45 g
Kolhydrater48.8 g
Protein32.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer