Halstrad lax med hovmästarsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad lax med hovmästarsås

Halstrad lax med hovmästarsås är en riktig svensk sommarklassiker. Genom att steka laxen snabbt på hög värme får den en fin stekyta samtidigt som den blir utsökt saftig inuti. Den lite söta, senapsbaserade hovmästarsåsen är det perfekta tillbehöret tillsammans med krispig sparris och kokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Bryt av den nedersta delen av sparrisen. Koka sparrisen med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  3. Ansa och lossa bladen från salladen.
  4. Halstra laxen i en het stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  5. Servera laxen med potatis, sparris, hovmästarsås och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hovmästarsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis (gärna delikatess)
  • 250 g grön sparris
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 2 port laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 dl hovmästarsås
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2800 kJ / 669 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept