Stekt lax i krämig sås med gurka

2
1
Stekt lax i krämig sås med gurka

En underbar stekt lax står på kvällens meny! Den salta och feta fisken passar utmärkt ihop med kokt potatis, och vad som riktigt sätter pricken över i:et är kvällens basilikasås som fått kokas upp på mjölk, crème fraiche och färsk basilika. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2019

Stekt lax i krämig sås med gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
gurka
1/2
förp färsk basilika (à 30 g)
4
port laxfilé (à 125 g)
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar
2 dl
crème fraiche franska örter
1 dl
mjölk
1/2
ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölk till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Rasmus

2019-10-14

Såsen va ingen höjdare, kokt mjölk och creme fraiche med basilika. Inga andra smaksättare alls?

Redaktionen ICAse

2019-10-15

Hej Rasmus! Vad tråkigt att höra att du inte gillade såsen. Du kan ju smaka av såsen med lite salt och peppar nästa gång, eller kanske någon annan krydda som du gillar. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2537 KJ / 605 kCal
Fett 30 g
Salt 1 g
Kolhydrater 46 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept