Stekt lax i krämig sås med gurka
En underbar stekt lax står på kvällens meny! Den salta och feta fisken passar utmärkt ihop med kokt potatis, och vad som riktigt sätter pricken över i:et är kvällens basilikasås som fått kokas upp på mjölk, crème fraiche och färsk basilika. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gurka
1/2 förp färsk basilika (à 30 g)
4 port laxfilé (à 125 g)
2 tsk olja
salt
peppar
2 dl crème fraiche franska örter
1 dl mjölk
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2537 KJ / 605 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Såsen va ingen höjdare, kokt mjölk och creme fraiche med basilika. Inga andra smaksättare alls?
Rasmus
2019-10-14Hej Rasmus! Vad tråkigt att höra att du inte gillade såsen. Du kan ju smaka av såsen med lite salt och peppar nästa gång, eller kanske någon annan krydda som du gillar. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-10-15