Lax i ugn med blomkålssallad
Lax lagas enklast i ugnen. Och här får fisken ett täcke av crème fraiche innan den gratineras. Till denna rätt serveras också en blomkålssallad där en halv citron pressats över och gör den något syrlig. Avnjut laxen och salladen ihop med ris som fått en pigg färg från gurkmejan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
salt
peppar
2 dl crème fraiche (pepparrot, havssalt & citron)
4 port ris
1 tsk gurkmeja
1/2 blomkål (ca 400 g)
1/2 citron
1/2 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2861 KJ / 683 kCal
Fett38 g
Salt1.92 g
Kolhydrater51 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergod rätt, passar även att ha nypotatis till.
Anneli
2016-07-14