Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax i ugn med blomkålssallad

Lax lagas enklast i ugnen. Och här får fisken ett täcke av crème fraiche innan den gratineras. Till denna rätt serveras också en blomkålssallad där en halv citron pressats över och gör den något syrlig. Avnjut laxen och salladen ihop med ris som fått en pigg färg från gurkmejan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 225°C. 
  3. Lägg fisken rätt tätt i en smord ugnssäker form och salta och peppra.
  4. Bred crème fraiche över fisken och gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och tillsätt gurkmeja i vattnet.
  6. Skiva blomkålen tunt och pressa över lite citronsaft. 
  7. Skala, dela och skär gurkan i skivor på längden. Vänd ner i blomkålen. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera lax och ris med blomkålssallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche (pepparrot, havssalt & citron)
  • 4 port ris
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 blomkål (ca 400 g)
  • 1/2 citron
  • 1/2 gurka
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2861 kJ / 683 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept