Laxnuggets med marinerade grönisar
Ett supergott recept som passar både stora och små! Dela laxen i lika stora bitar och panera dem i sesamfrön (som ger en god och lite nötig smak). Bryn laxbitarna i en stekpanna och stek dem sedan färdigt i ugnen. De marinerade grönsakerna gör du av blomkål, gurka, limesaft, soja, honung och olja. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
4 port ris eller annat gryn
salt
peppar
4 msk sesamfrön
2 msk olja
Marinerade grönsaker
1/2 blomkålshuvud
1 gurka
1 lime
3 msk japansk soja
1 1/2 msk honung
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2649 KJ / 633 kCal
Fett29.3 g
Kolhydrater58.7 g
Protein31.7 g
Kommentarer
Hej Linnea! Det stämmer att rätten är glutenfri! I tillverkningsprocessen av soja används vanligtvis vete eller annan spannmålsprodukt och det måste därför deklareras i ingrediensförteckningen, men den försvinner sedan i jäsningsprocessen. Vid analyser av gluten i sojasåser har svenska Livsmedelsverket inte kunnat påvisa något gluten.
Redaktionen
2014-09-03Gott! Men vill bara påpeka att det står att rätten är fri från gluten. Vilket är fel, för i soya är det gluten. Bra att veta om man inte är van, men ska laga till någon med dessa bekymmer!!!
Linnéa
2014-09-03Enkelt och mycket godare än jag först trodde. Uppskattade de marinerade grönsakerna.
Lisa
2014-08-27