Ett supergott recept som passar både stora och små! Dela laxen i lika stora bitar och panera dem i sesamfrön (som ger en god och lite nötig smak). Bryn laxbitarna i en stekpanna och stek dem sedan färdigt i ugnen. De marinerade grönsakerna gör du av blomkål, gurka, limesaft, soja, honung och olja. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
35 2014
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Redaktionen
9/3/2014Hej Linnea! Det stämmer att rätten är glutenfri! I tillverkningsprocessen av soja används vanligtvis vete eller annan spannmålsprodukt och det måste därför deklareras i ingrediensförteckningen, men den försvinner sedan i jäsningsprocessen. Vid analyser av gluten i sojasåser har svenska Livsmedelsverket inte kunnat påvisa något gluten.
Linnéa
9/3/2014Gott! Men vill bara påpeka att det står att rätten är fri från gluten. Vilket är fel, för i soya är det gluten. Bra att veta om man inte är van, men ska laga till någon med dessa bekymmer!!!
Lisa
8/27/2014Enkelt och mycket godare än jag först trodde. Uppskattade de marinerade grönsakerna.