Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxnuggets med marinerade grönisar

Ett supergott recept som passar både stora och små! Dela laxen i lika stora bitar och panera dem i sesamfrön (som ger en god och lite nötig smak). Bryn laxbitarna i en stekpanna och stek dem sedan färdigt i ugnen. De marinerade grönsakerna gör du av blomkål, gurka, limesaft, soja, honung och olja. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
  4. Dela laxen i halvor. Salta och peppra. Häll sesamfröna på en tallrik och vänd laxen i dessa så att fröna täcker bitarna. Bryn dem i oljan i en stekpanna tills de får fin färg.
  5. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  6. Marinerade grönsaker: Koka upp en kastrull med saltat vatten. Dela blomkålen i små buketter och koka dem 4-5 minuter eller tills de är mjuka. Låt blomkålen rinna av i ett durkslag.
  7. Skär gurkan i tärningar. Dela limen i halvor och pressa ur saften i en skål. Blanda limesaften med soja, honung och oljan. Vänd ner gurkan och blomkålen.
  8. Servera de marinerade grönsakerna med ris och lax.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 4 port ris eller annat gryn
  • salt och peppar
  • 4 msk sesamfrön
  • 2 msk olja
Marinerade grönsaker
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 gurka
  • 1 lime
  • 3 msk japansk soja
  • 1 1/2 msk honung
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2649 kJ / 633 kCal