Laxnuggets med marinerade grönisar

10
4
Laxnuggets med marinerade grönisar

Ett supergott recept som passar både stora och små! Dela laxen i lika stora bitar och panera dem i sesamfrön (som ger en god och lite nötig smak). Bryn laxbitarna i en stekpanna och stek dem sedan färdigt i ugnen. De marinerade grönsakerna gör du av blomkål, gurka, limesaft, soja, honung och olja. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014

Laxnuggets med marinerade grönisar

Ingredienser

4 portioner
4
portionsbitar laxfilé
4
port ris eller annat gryn
-
salt och peppar
4 msk
sesamfrön
2 msk
olja

Marinerade grönsaker

1/2
blomkålshuvud
1
gurka
1
lime
3 msk
japansk soja
1 1/2 msk
honung
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Redaktionen

9/3/2014

Hej Linnea! Det stämmer att rätten är glutenfri! I tillverkningsprocessen av soja används vanligtvis vete eller annan spannmålsprodukt och det måste därför deklareras i ingrediensförteckningen, men den försvinner sedan i jäsningsprocessen. Vid analyser av gluten i sojasåser har svenska Livsmedelsverket inte kunnat påvisa något gluten.

Linnéa

9/3/2014

Gott! Men vill bara påpeka att det står att rätten är fri från gluten. Vilket är fel, för i soya är det gluten. Bra att veta om man inte är van, men ska laga till någon med dessa bekymmer!!!

Lisa

8/27/2014

Enkelt och mycket godare än jag först trodde. Uppskattade de marinerade grönsakerna.

Näringsvärde per portion

Energi 2649 KJ / 633 kCal
Fett 29.3 g
Kolhydrater 58.7 g
Protein 31.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept