Stekt kyckling med sojamajonnäs och syrlig gurksallad

7
2
Stekt kyckling med sojamajonnäs och syrlig gurksallad

Ett perfekt sätt att servera sin kyckling på är att fylla dess tillbehör med massa smak! Vad sägs som en sojamajonnäs, lite limemarinerade gurkbitar och salladslök, samt lite fluffigt ris? Gott tycker vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2022

Stekt kyckling med sojamajonnäs och syrlig gurksallad

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
1 gurka
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 lime
1 msk olja
salt
peppar
4 snabbfiléer av kyckling (à 150 g)
1 msk olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Riv yttersta skalet av limen och blanda ner i gurksalladen. Servera med rostade sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Karl-erik

2021-08-09

Ser gott ut måste absolut prova.

Terese

2020-08-05

Nja inte våran smak.

Näringsvärde per portion

Energi 3121 KJ / 745 kCal
Fett 43 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden