Stekt kyckling med sojamajonnäs och syrlig gurksallad

4
1
Stekt kyckling med sojamajonnäs och syrlig gurksallad

Ett perfekt sätt att servera sin kyckling på är att fylla dess tillbehör med massa smak! Vad sägs som en sojamajonnäs, lite limemarinerade gurkbitar och salladslök, samt lite fluffigt ris? Gott tycker vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Stekt kyckling med sojamajonnäs och syrlig gurksallad

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
2 dl
majonnäs
1 msk
japansk soja
1
gurka
1/2
förp salladslök (à 125 g)
1
lime
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
4
minutfiléer av kyckling
1 msk
olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Terese

2020-08-05

Nja inte våran smak.

Näringsvärde per portion

Energi 3121 KJ / 745 kCal
Fett 43 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept