UNDER 45 MIN | Medel

Stekt kyckling med sojamajonnäs och syrlig gurksallad

Ett perfekt sätt att servera sin kyckling på är att fylla dess tillbehör med massa smak! Vad sägs som en sojamajonnäs, lite limemarinerade gurkbitar och salladslök, samt lite fluffigt ris? Gott tycker vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda majonnäs och soja.
  4. Skär gurkan i tärningar och skiva salladslöken fint. Blanda gurka och salladslök. Pressa över saft från limen och ringla över oljan. Salta och peppra.
  5. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med ris, majonnäs och gurksallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 gurka
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 4 minutfiléer av kyckling
  • 1 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3121 kJ / 745 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept