Stekt kyckling med sojamajonnäs och syrlig gurksallad
Ett perfekt sätt att servera sin kyckling på är att fylla dess tillbehör med massa smak! Vad sägs som en sojamajonnäs, lite limemarinerade gurkbitar samt lite fluffigt ris? Gott tycker vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
1 gurka
1 lime
1 msk olja
salt
peppar
4 snabbfiléer av kyckling (à 150 g)
1 msk olja
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Riv yttersta skalet av limen och hacka lite salladslök och blanda ner i gurksalladen. Servera med rostade sesamfrön.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3121 KJ / 745 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god smakkombination. Barnen älskade detta.
Fanny
2023-11-19Ny favorit! Fina smakkombinationer!
Louise
2023-11-03En återkommande favorit !
Karin
2023-11-03