Basilikakyckling med couscous
Om du tycker att stekt kyckling ibland kan kännas tråkig så har vi här ett superbra tips att vända det. Du steker den nämligen med färsk basilika och lite honung! Passar utmärkt ihop med couscous och tillbehör som gräddfil, oliver och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port couscous
1 vitlöksklyfta
3 dl gräddfil
salt
peppar
1 dl gröna oliver med pimiento
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
4 snabbfiléer av kyckling
1/2 msk olja
1 förp färsk basilika (à 20 g)
1/2 msk flytande honung
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2530 KJ / 604 kCal
Fett15 g
Salt1.7 g
Kolhydrater67 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och uppskattat, ger femma baserat på relationen till smak /insats
Kristin
2021-12-15Mm blir väldigt god smak på kycklingen med honung och basilika!
Evelina
2021-04-15Detta recept var gott!
Christine
2020-12-01