Basilikakyckling med couscous
Om du tycker att stekt kyckling ibland kan kännas tråkig så har vi här ett superbra tips att vända det. Du steker den nämligen med basilika och lite honung! Passar utmärkt ihop med couscous och tillbehör som gräddfil, oliver och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port couscous
1 vitlöksklyfta
3 dl gräddfil
salt
peppar
1 dl gröna oliver med pimiento
1/2 förp plommontomater (à 500 g, eller 3-4 tomater, för 4 port)
4 snabbfiléer av kyckling
1/2 msk olja
2 msk fryst basilika
1/2 msk flytande honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2530 KJ / 604 kCal
Fett15 g
Salt1.7 g
Kolhydrater67 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skulle nog varit godare om man marinerade kycklingen först. Tycker ej det passade ihop med couscous. Tyvärr tyckte jag det var en smaklöst o tråkig rätt.
Anna
2024-11-152 fryst basilika? 2 fryst vaddå? 😅
Cassandra
2024-11-12Hej Cassandra! 2 matskedar basilika ska det vara. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-13Vi gjorde pommes till, lite fredags gott. Får 5 stjärnor för hur enkelt och smakrikt de va
Caroline
2024-05-31