Basilikakyckling med couscous

10
4 Klimatsmart
Basilikakyckling med couscous

Om du tycker att stekt kyckling ibland kan kännas tråkig så har vi här ett superbra tips att vända det. Du steker den nämligen med färsk basilika och lite honung! Passar utmärkt ihop med couscous och tillbehör som gräddfil, oliver och tomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2020

Basilikakyckling med couscous

Ingredienser

4 portioner
4
port couscous
1
vitlöksklyfta
3 dl
gräddfil
-
salt
-
peppar
140 g
gröna oliver med pimiento
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
4
kycklingbröstfiléer (à ca 185 g)
1/2 msk
olja
1
förp färsk basilika (à 20 g)
1/2 msk
flytande honung

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Evelina

2021-04-15

Mm blir väldigt god smak på kycklingen med honung och basilika!

Christine

2020-12-01

Detta recept var gott!

Jennie

2020-11-25

Väldigt gott, uppskattat av alla i familjen.

Näringsvärde per portion

Energi 2478 KJ / 592 kCal
Fett 16 g
Salt 2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept