Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Glaserad majrova

Glaserade majrovor är en underbart örtdoftande grönsaksrätt som passar till det mesta. Gör en djupdykning i örtagården, man kan ta lite vad man har hemma men använd bara färska örter. Smör, lite söt honung och citron gör att de mjälla majrovorna kommer till sin rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa majrovorna och dela i bitar.  Koka i saltat vatten tills de är mjuka, ca 10 minuter. Låt ånga av.
  2. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ut juicen. Plocka bladen av örterna och skär gräslöken grovt. 
  3. Smält smör i en stekpanna och glasera majrovorna tillsammans med honungen. Tillsätt citronjuicen och krydda med salt och peppar. Strö över citronskal och örterna. 
  4. Till servering: Servera till t ex lamm eller kyckling.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g majrovor
  • skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 tsk juice)
  • 1 dl blandade örter (t ex. mejram, körvel, timjan, gräslök och dill)
  • 1 msk smör
  • 1/2 msk honung
  • salt
  • peppar
Till servering
  • lamm eller kyckling
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1354 kJ / 323 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept