Kummin- och apelsinrostade morötter med ostdipp
Som grönt tillbehör på julbord eller buffé: servera kryddigt rostade snackmorötter tillsammans med en ostdipp med Västerbottensost och gräslök. Morötterna får god smak av kummin, apelsin och honung.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
8 bufféportioner
1 tsk hel kummin
2 förp snackmorötter (à 200 g)
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk olja
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
1 msk honung
Ostdipp
2 dl crème fraiche
1 dl riven Västerbottensost
2 krm salt
1 krm peppar
1 dl finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi666 KJ / 159 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g
Kommentarer