Kummin- och apelsinrostade morötter med ostdipp

0
0
Kummin- och apelsinrostade morötter med ostdipp

Som grönt tillbehör på julbord eller buffé: servera kryddigt rostade snackmorötter tillsammans med en ostdipp med Västerbottensost och gräslök. Morötterna får god smak av kummin, apelsin och honung.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Kummin- och apelsinrostade morötter med ostdipp

Ingredienser

8 bufféportioner
1 tsk hel kummin
2 förp snackmorötter (à 200 g)
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk olja
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
1 msk honung

Ostdipp

2 dl crème fraiche
1 dl riven Västerbottensost
2 krm salt
1 krm peppar
1 dl finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj latkosfri crème fraiche.

Gör så här

Tips

Mixa dippen slät.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 666 KJ / 159 kCal
Fett 14 g
Salt 1 g
Kolhydrater 7 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden