UNDER 45 MIN | Enkel

Kummin- och apelsinrostade morötter med ostdipp

Som grönt tillbehör på julbord eller buffé: servera kryddigt rostade snackmorötter tillsammans med en ostdipp med Västerbottensost och gräslök. Morötterna får god smak av kummin, apelsin och honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Mortla kumminen och blanda med morötterna, apelsinjuice, olja, salt och peppar. Lägg i en ugnsform och sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ringla över honungen efter halva tiden.
  3. Ostdipp: Blanda crème fraiche, ost, salt och peppar med hälften av gräslöken.
  4. Servera morötterna med dippen och resten av gräslöken.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj latkosfri crème fraiche.

Tips

Mixa dippen slät.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 förp snackmorötter (à 200 g)
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk olja
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk honung
Ostdipp
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl finskuren gräslök

Näringsvärde
Per portion

Energi 666 kJ / 159 kCal