Kummin- och apelsinrostade morötter med ostdipp

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Kummin- och apelsinrostade morötter med ostdipp

Som grönt tillbehör på julbord eller buffé: servera kryddigt rostade snackmorötter tillsammans med en ostdipp med Västerbottensost och gräslök. Morötterna får god smak av kummin, apelsin och honung.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Kummin- och apelsinrostade morötter med ostdipp

Ingredienser

8 bufféportioner
1 tsk  hel kummin
2   förp snackmorötter (à 200 g)
2 msk  färskpressad apelsinjuice
2 msk  olja
1 1/2 krm  salt
1 krm  peppar
1 msk  honung

Ostdipp

2 dl  crème fraiche
1 dl  riven Västerbottensost
2 krm  salt
1 krm  peppar
1 dl  finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj latkosfri crème fraiche.

Gör så här

Tips

Mixa dippen slät.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi666 KJ / 159 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Tunnbrödstortillas
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krossade rödbetor med brynt smör och hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julmustkola
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegansk knäck
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julskinka i ugn
Betyg 4.5 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga