UNDER 45 MIN | Enkel

Ingefärsketchup

Variation till korven är lite för underskattat – det känner man åtminstone när man har provat den här ingefärsketchupen! Både god och enkel att göra, mycket mer krävs väl inte?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna tomaterna.
  2. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda ca 20 minuter.
  3. Mixa till en slät ketchup och smaka av med salt. Låt svalna.
  4. Servera gärna till kokt eller stekt korv.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut worcestersås mot chilisås.

Näringsberäkningen är per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 4 dl
  • 500 g tomater
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 tsk worcestersås
  • salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 326 kJ / 78 kCal