Kyckling- och baconcouscous | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling- och baconcouscous

Ett härligt och matigt recept på kyckling- och baconcouscous. Du gör det av couscous, purjolök, champinjoner, paprika, bacon och kyckling. Servera med en krämig röra av avokado och filmjölk.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet och grönsaksbuljongtärningen. Tillsätt couscous och låt det dra i 10 minuter under lock.
  2. Ansa och skär purjolöken och champinjonerna i fina skivor. Skär paprikan i centimeterstora bitar. Fräs grönsakerna i margarin.
  3. Klipp bacon i bitar och låt det steka med 3-4 minuter.
  4. Rensa den grillade kycklingen.
  5. Blanda alltsammans i en skål och krydda med chili & lime-krydda.
  6. Dela och gröp ur avokadon. Mosa och blanda med filmjölk. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera couscousrätten med avokadoröran.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 1/2 dl couscous
  • 1/2 purjolök
  • 150 g champinjoner
  • 1 paprika (à 200 g)
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1/2 grillad kyckling
  • 1 1/2 tsk lime- och chilikrydda
  • 1 avokado
  • 1 dl filmjölk
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan