UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingbaguette med färskost och rostad lök

Fixa läckert matiga baguetter med grillad Bosarpkyckling. Låt den möra kycklingen få en fin yta på grillen eller i stekpannan. Kombinera sedan med färsk hjärtsallad och en smarrig röra på färskost, basilika och soltorkad tomatcréme. Perfekt för utflykten!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och grilla till en fin yta på grillen. Fortsätt grilla på indirekt värme tills innertemperaturen är 72°C.
  2. Om ugn används sätt ugnen på 175°C. Bryn kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen och stek tills innertemperaturen är 72˚C, ca 35 minuter.
  3. Hacka basilikan fint.
  4. Blanda färskost, basilika och tomatcrème. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Ansa hjärtsalladen och plocka av bladen. Skiva kycklingen.
  6. Dela baguetten på längden och stryk ett lager med färskost på snittytorna. Lägg på salladsblad och kycklingskivor, toppa och rostad lök. Lägg ihop och skär i portioner.

För alla

Läs noga innehållet på tomatcrèmen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 450 g kycklingfilé (gärna Bosarp)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk olja (till ev bryning)
  • 1 kruka basilika
  • 200 g färskost
  • 4 msk soltorkad tomatcrème
  • 1 hjärtsallad
  • 1 baguette
  • 4 msk rostad lök

Näringsvärde
Per portion

Energi 2018 kJ / 483 kCal