Persiljekyckling med glaserad lök
Bjud på saftiga kycklingfiléer med smak av persilja och glaserade lökar. Kyckling bryns och vänds i hackad persilja innan den fortsätter stekas i ugnen med potatis. I sällskap med sötsyrlig löksås gjord på bland annat glaserad lök, grädde och en skvätt rödvinsvinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Löksås
250 g pärllök
1 msk smör
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Kyckling
1/2 kruka persilja
4 kycklingfiléer
1 tsk smör
Till servering
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2664 KJ / 637 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer