Persiljekyckling med glaserad lök

168
0 Klimatsmart
Persiljekyckling med glaserad lök

Bjud på saftiga kycklingfiléer med smak av persilja och glaserade lökar. Kyckling bryns och vänds i hackad persilja innan den fortsätter stekas i ugnen med potatis. I sällskap med sötsyrlig löksås gjord på bland annat glaserad lök, grädde och en skvätt rödvinsvinäger.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2016

Persiljekyckling med glaserad lök

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
2 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar

Löksås

250 g
pärllök
1 msk
smör
1 msk
strösocker
1 msk
rödvinsvinäger
1/2 dl
vatten
1 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1/2
påse salladslök (à 125 g)

Kyckling

1/2
kruka persilja
4
kycklingfiléer
1 tsk
smör

Till servering

2
hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

168

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2664 KJ / 637 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept