Persiljekyckling med glaserad lök

Betyg 3.1 av 5.
169 personer har röstat
0
Persiljekyckling med glaserad lök

Bjud på saftiga kycklingfiléer med smak av persilja och glaserade lökar. Kyckling bryns och vänds i hackad persilja innan den fortsätter stekas i ugnen med potatis. I sällskap med sötsyrlig löksås gjord på bland annat glaserad lök, grädde och en skvätt rödvinsvinäger.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2016

Persiljekyckling med glaserad lök

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Löksås

250 g pärllök
1 msk smör
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 påse salladslök (à 125 g)

Kyckling

1/2 kruka persilja
4 kycklingfiléer
1 tsk smör

Till servering

2 hjärtsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
169 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2664 KJ / 637 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lammfärsjärpar med glaserade lökar
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oreganostekt kyckling med tzatziki och rostad potatis
Betyg 3.6 av 5.
125 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad kycklingfilé
Betyg 4.2 av 5.
283 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad kyckling med soltorkad tomat
Betyg 3.8 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingbaguette med färskost och rostad lök
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxgratäng med dill och hjärtsallad
Betyg 4.3 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga