Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Persiljekyckling med glaserad lök

Bjud på saftiga kycklingfiléer med smak av persilja och glaserade lökar. Kyckling bryns och vänds i hackad persilja innan den fortsätter stekas i ugnen med potatis. I sällskap med sötsyrlig löksås gjord på bland annat glaserad lök, grädde och en skvätt rödvinsvinäger.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
  2. Potatis: Skär potatisen i skivor, lägg dem i en bunke och blanda med olivoljan, salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Löksås: Skala lökarna och bryn dem i smör i en kastrull. Sänk värmen och tillsätt sockret och låt det bli ljusbrunt. Häll i vinägern och låt koka in. 
  4. Häll i vatten och grädde och låt koka sakta tills löken är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Ansa och strimla salladslöken och blanda ner.
  5. Kyckling: Hacka persiljan.
  6. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Vänd dem sedan i persiljan. Lägg kycklingfiléerna på potatisplåten när det återstår ca 10 minuter av potatisens tid och låt dem steka klart.
  7. Till servering: Skär salladen i bitar och skiva kycklingen. 
  8. Servera kycklingen med löksås, sallad och potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Löksås
  • 250 g pärllök
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
Kyckling
  • 1/2 kruka persilja
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk smör
Till servering
  • 2 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2664 kJ / 637 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept