Stekt kyckling med currystuvad blomkål

Läcker currystuvad blomkål höjer den här kycklingrätten till nya nivåer. Genom att sjuda blomkålen i mjölk och grädde blir den oemotståndligt krämig, samtidigt som den behåller sin knapriga karaktär. Tillsätt curry och se hur blomkålen blir vackert, intensivt gul.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Gör så här
00:25:00
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2331 KJ / 557 kCal
Fett23 g
Salt2.7 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stHur mycket är 1/2 blomkål?!?! 400 g? 450g? 300g…?
Cecilia
Hej Dan! Vi tackar för din kommentar och har tagit det med sortimentsansvariga. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Jättegott. Men vi fick ett blomkålshuvud på 400 gram. Som skulle räcka till 2 olika middagar, blev 50 g/ Pers och portion. Det var minsann inte mycket. När en del av rätten var just blomkål.
Dan
Jättegott och enkelt!! Sannolikt nyttigt också....
Jonas
Riktigt gott för det är min favorit med alla rätter med curry den får mina högst hela fulla betyg 100 !
Johnny