Stekt kyckling med blomkålsris och vitlökssås

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Stekt kyckling med blomkålsris och vitlökssås

Gyllene kycklingfiléer som steks i ugnen tills de fått en perfekt innertemperatur. Servera kycklingen med nykokt ris och en fräsch sallad gjord på blomkålsris. Avsluta med att strö över valnötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017

Stekt kyckling med blomkålsris och vitlökssås

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4 kycklingfiléer
2 tsk olja
salt
peppar
4 port ris

Blomkålsris

1 röd paprika
250 g blomkålsris
1 citron
1 msk olivolja
1/2 påse salladslök (à 125 g)

Vitlökssås

2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 dl valnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2848 KJ / 681 kCal
Fett31.1 g
Salt2.03 g
Kolhydrater54.7 g
Protein43.9 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fajitas med rostad majs, blomkålsris och kyckling
Betyg 3.6 av 5.
107 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostgrillad kyckling med rödbets- och valnötssallad
Betyg 3.5 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronkyckling med sparris och valnötter
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklinggryta med valnötter och oliver
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Peruansk kycklinggryta ”Aji de Gallina”
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nuggets med gömda grönsaker
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga