Stekt kyckling med blomkålsris och vitlökssås
Gyllene kycklingfiléer som steks i ugnen tills de fått en perfekt innertemperatur. Servera kycklingen med nykokt ris och en fräsch sallad gjord på blomkålsris. Avsluta med att strö över valnötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 kycklingfiléer
2 tsk olja
salt
peppar
4 port ris
Blomkålsris
1 röd paprika
250 g blomkålsris
1 citron
1 msk olivolja
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Vitlökssås
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 dl valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2848 KJ / 681 kCal
Fett31.1 g
Salt2.03 g
Kolhydrater54.7 g
Protein43.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer