Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt kyckling med blomkålsris och vitlökssås

Gyllene kycklingfiléer som steks i ugnen tills de fått en perfekt innertemperatur. Servera kycklingen med nykokt ris och en fräsch sallad gjord på blomkålsris. Avsluta med att strö över valnötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kyckling: Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stek klart mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, ca 12 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blomkålsris: Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna skivor.
  5. Blanda paprikan med blomkålsriset, pressa över citronen och ringla över olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  6. Strimla salladslöken och vänd ner i blomkålsriset.
  7. Vitlökssås: Blanda crème fraiche med pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
  8. Grovhacka valnötterna.
  9. Servera kycklingen med ris, blomkålsris och vitlökssås. Strö över nötterna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Blanda gärna lite ajvar relish i crème fraichen.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk olja
  • salt och peppar
  • 4 port ris
Blomkålsris
  • 1 röd paprika
  • 250 g blomkålsris
  • 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
Vitlökssås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl valnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2848 kJ / 681 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept