Stekt kyckling med blomkålsris och vitlökssås

1
0
Stekt kyckling med blomkålsris och vitlökssås

Gyllene kycklingfiléer som steks i ugnen tills de fått en perfekt innertemperatur. Servera kycklingen med nykokt ris och en fräsch sallad gjord på blomkålsris. Avsluta med att strö över valnötter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017

Stekt kyckling med blomkålsris och vitlökssås

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4
kycklingfiléer
2 tsk
olja
-
salt och peppar
4
port ris

Blomkålsris

1
röd paprika
250 g
blomkålsris
1
citron
1 msk
olivolja
1/2
påse salladslök (à 125 g)

Vitlökssås

2 dl
crème fraiche
1
vitlöksklyfta
1 dl
valnötter

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Blanda gärna lite ajvar relish i crème fraichen.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2848 KJ / 681 kCal
Fett 31.1 g
Salt 2.03 g
Kolhydrater 54.7 g
Protein 43.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept