Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ostgrillad kyckling med rödbets- och valnötssallad

Den här ostgrillade kycklingen är lyxigt enkel! Välj ost efter smak – gärna blåmögel eller cheddar, men en mildare variant går också bra. Servera ihop med rödbets- och valnötssalladen. Färskpotatis är också gott till!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hyvla rödbetorna tunt. Hacka valnötterna grovt.
  2. Grilla filéerna enligt anvisningen på förpackningen. Salta och peppra. Lägg osten på kycklingen när det återstår några minuter av grilltiden. Lägg gärna på locket på grillen så osten smälter.
  3. Vänd rödbetsskivorna försiktigt med crèma di balsamico, olivolja och spenaten. Salta och peppra.
  4. Servera rödbetssalladen med kycklingen och strö på valnötterna. Servera gärna med potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj cheddarost eller annan lagrad ost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Rosta gärna valnötterna i en torr stekpanna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1 dl valnötter
  • 4 minut kycklingfiléer
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor hamburgerost (gärna blåmögel eller cheddar)
  • 2 msk crema di balsamico
  • 2 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2262 kJ / 549 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept