Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Peruansk kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Spännande, smakrik och matig vardagsrätt på peruansk kycklinggryta med spansk peppar och grädde. I Peru använder man den lite syrliga chilifrukten ”Aji Amarillo” men vi använder gul spansk peppar istället, som ger ytterligare sting! Avnjut grytan tillsammans med ägghalva, oliver och ris. Strö över lite finhackad gräslök och extra valnötter vid servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg brödet i grädden. Låt stå.
  2. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Låt kycklingen sjuda i buljongen ca 2 minuter tills den är genomkokt. Sila av buljongen och spara 5 dl till såsen (för 4 port).
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Koka äggen. Lägg dem i kallt vatten och koka dem 6 minuter när vattnet kokat upp.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka spansk peppar.
  6. Fräs lök, vitlök och spansk peppar i oljan i en kastrull eller gryta. Tillsätt valnötter, 5 dl av buljongen (för 4 port), bröd- och gräddblandningen. Mixa till en slät sås med stavmixer.
  7. Blanda ner kycklingen i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera grytan tillsammans med en ägghalva, oliver och ris. Strö över lite finhackad gräslök och lite extra valnötter vid servering.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 skivor vitt bröd
  • 2 dl vispgrädde
  • 8 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • 3 dl ris, gärna basmatiris
  • 2 ägg
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul spansk peppar
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl valnötter
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1/2 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3192 kJ / 764 kCal