Peruansk kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
1
Peruansk kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Spännande, smakrik och matig vardagsrätt på peruansk kycklinggryta med spansk peppar och grädde. I Peru använder man den lite syrliga chilifrukten ”Aji Amarillo” men vi använder gul spansk peppar istället, som ger ytterligare sting! Avnjut grytan tillsammans med ägghalva, oliver och ris. Strö över lite finhackad gräslök och extra valnötter vid servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2013

Peruansk kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Ingredienser

4 portioner
3   skivor vitt bröd
2 dl  vispgrädde
8 dl  vatten
1   hönsbuljongtärning
ca 600 g  strimlad kycklingfilé
3 dl  ris, gärna basmatiris
2   ägg
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
1   gul spansk peppar
1 msk  olja
1/2 dl  valnötter
salt och svartpeppar
1 dl  kalamataoliver
1/2   kruka gräslök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Denna aji de gallina är inte lagad på rätt sätt.

Susanne

2013-09-20

Näringsvärde per portion

Energi3192 KJ / 764 kCal
Fett34.7 g
Kolhydrater65.6 g
Protein48.2 g

Testa liknande recept

Tapenade med valnötter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Papa rellena – Fyllda potatiskroketter
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsgrillad kyckling med asiatiskt ris med broccoli
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatkyckling med oliver
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Broccoliris med sesamkyckling
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta ”Aji de Gallina”
Betyg 3.2 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga