Peruansk kycklinggryta ”Aji de Gallina”

18
1
Peruansk kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Spännande, smakrik och matig vardagsrätt på peruansk kycklinggryta med spansk peppar och grädde. I Peru använder man den lite syrliga chilifrukten ”Aji Amarillo” men vi använder gul spansk peppar istället, som ger ytterligare sting! Avnjut grytan tillsammans med ägghalva, oliver och ris. Strö över lite finhackad gräslök och extra valnötter vid servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2013

Peruansk kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Ingredienser

4 portioner
3 skivor vitt bröd
2 dl vispgrädde
8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
ca 600 g strimlad kycklingfilé
3 dl ris, gärna basmatiris
2 ägg
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 gul spansk peppar
1 msk olja
1/2 dl valnötter
salt och svartpeppar
1 dl kalamataoliver
1/2 kruka gräslök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Susanne

2013-09-20

Denna aji de gallina är inte lagad på rätt sätt.

Näringsvärde per portion

Energi 3192 KJ / 764 kCal
Fett 347 g
Kolhydrater 656 g
Protein 482 g
Läs mer om näringsvärden