Stekt kyckling med blomkålsris och vitlökssås

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Stekt kyckling med blomkålsris och vitlökssås

Gyllene kycklingfiléer som steks i ugnen tills de fått en perfekt innertemperatur. Servera kycklingen med nykokt ris och en fräsch sallad gjord på blomkålsris. Avsluta med att strö över valnötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017

Stekt kyckling med blomkålsris och vitlökssås

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4 kycklingfiléer
2 tsk olja
salt
peppar
4 port ris

Blomkålsris

1 röd paprika
250 g blomkålsris
1 citron
1 msk olivolja
1/2 påse salladslök (à 125 g)

Vitlökssås

2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 dl valnötter

Gör så här

00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2848 KJ / 681 kCal
Fett31.1 g
Salt2.03 g
Kolhydrater54.7 g
Protein43.9 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Thaigryta med kyckling och ris
    Betyg 3.5 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad