Kycklinggryta med valnötter och oliver
Värmande kycklinggryta med smak av tomat, lök, cayennepeppar, valnötter och oliver. Den strimlade kycklingfilén blir mör och fin i grytan och serveras tillsammans med nykokt ris. För en lite mer barnvänlig rätt kan du servera oliver och valnötter vid sidan om.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 port ris, gärna basmatiris
1 msk olja
2 krm cayennepeppar
1 burk plommontomater (à 400 g)
2 kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
3 dl vatten
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1/2 kruka gräslök
140 g gröna oliver med pimiento
salt
svartpeppar
1/2 dl valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2046 KJ / 489 kCal
Fett12 g
Salt4.6 g
Kolhydrater51 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Underbar!! Och mjölkfri
Michelle
2021-05-08