Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta med valnötter och oliver

Värmande kycklinggryta med smak av tomat, lök, cayennepeppar, valnötter och oliver. Den strimlade kycklingfilén blir mör och fin i grytan och serveras tillsammans med nykokt ris. För en lite mer barnvänlig rätt kan du servera oliver och valnötter vid sidan om.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull eller gryta. Tillsätt cayennepeppar, tomater, smulade buljongtärningar och vatten. Koka upp.
  4. Lägg kycklingen i såsen, sjud ca 5 minuter eller tills den är genomkokt.
  5. Hacka gräslöken fint. Låt oliverna rinna av.
  6. Smaka av grytan med salt och peppar.
  7. Blanda ner valnötter, oliver och gräslök och servera grytan tillsammans med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 1 msk olja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 burk plommontomater (à 400 g)
  • 2 kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 3 dl vatten
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1/2 kruka gräslök
  • 140 g gröna oliver med pimiento
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 dl valnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2117 kJ / 506 kCal