Stekt kyckling med äppelsås
Stekt kyckling med ris är en klassisk kombination som här höjs till nya nivåer tack vare en fantastisk god äppelsås. De knaperstekta kycklingfiléerna går perfekt ihop med den sötsyrliga såsen där rött äpple står i centrum och väldoftande rosmarin sätter pricken över i:et.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016
Ingredienser
4 portioner
4 ris eller annat gryn
Kyckling
4 kycklingfiléer
1/2 msk olja
salt och peppar
Sås
1 rödlök
1 rött äpple
1/2 msk olja
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk soja (gärna japansk)
1 tsk rosmarin
Sallad
1/2 cosmopolitansallad
3 tomater
1/3 kruka persilja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2766 KJ / 662 kCal
Fett26.3 g
Salt3.69 g
Kolhydrater55.3 g
Protein48.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket god äppelsås!! Annorlunda och god.
Annelie
2016-05-19