Stekt kyckling med äppelsås

42
1
Stekt kyckling med äppelsås

Stekt kyckling med ris är en klassisk kombination som här höjs till nya nivåer tack vare en fantastisk god äppelsås. De knaperstekta kycklingfiléerna går perfekt ihop med den sötsyrliga såsen där rött äpple står i centrum och väldoftande rosmarin sätter pricken över i:et.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016

Stekt kyckling med äppelsås

Ingredienser

4 portioner
4
ris eller annat gryn

Kyckling

4
kycklingfiléer
1/2 msk
olja
-
salt och peppar

Sås

1
rödlök
1
rött äpple
1/2 msk
olja
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1 msk
soja (gärna japansk)
1 tsk
rosmarin

Sallad

1/2
cosmopolitansallad
3
tomater
1/3
kruka persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentar

Annelie

5/19/2016

Mycket god äppelsås!! Annorlunda och god.

Näringsvärde per portion

Energi 2766 KJ / 662 kCal
Fett 26.3 g
Salt 3.69 g
Kolhydrater 55.3 g
Protein 48.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept