Kycklingfilé sweet and sour
Bjud på saftiga kycklingfiléer med smak av sweet and sour. Denna rätt är enkel att laga och garanterat uppskattad av såväl vuxna som små. Stora kycklingbitar bryns i stekpanna innan sweet and sour sås hälls över. Denna smarriga kyckling är god till ris och gröna godsaker som strimlad gurka och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt och peppar
500 g sweet & soursås
1 gurka
1/2 cosmopolitansallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på såsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2003 KJ / 477 kCal
Fett6 g
Salt4 g
Kolhydrater69 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde hälften av sweet&sour och ersatte resten med vatten och grädde. Det blev lagom starkt för vår familj.
Maria
2023-11-12Helt okej. Vi tog 2 kycklingfiléer till 2 pers och det blev matlåda till 2 pers också. Ni borde börja skriva hur många gram kyckling det ska vara då filéerna varierar rätt mycket i storlek. Vi tog som sagt 2 filéer och det räckte till 4 pers.
Camilla
2023-06-05Måltiden må vara enkel och snabb men smaken blir ganska trist, tyvärr, så denna rätt kommer inte göras igen.
Maria
2022-03-08