Fetaostbakad kycklingfilé med tomatsås
En mör, fetaostbakad kycklingfilé kryddad med oregano kommer serverad här. Ät den tillsammans med en smakrik tomatsås, lite krispiga grönsaker i form av paprika och cosmopolitansallad, samt fluffigt ris och middagen är redo!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
150 g fetaost
1 tsk oregano
salt
peppar
4 port ris eller annat gryn
500 g passerade tomater
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
1 röd paprika
1/2 cosmopolitansallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.
Gör så här
Tips
Bryn kycklingen innan den snittas och krydda såsen med vitlök och chilipulver.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2007 KJ / 473 kCal
Fett12 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kycklingen blev mycket god men såsen behöver bytas mot annan
Britt-marie
2020-11-20