Fetaostbakad kycklingfilé med tomatsås

3
1
Fetaostbakad kycklingfilé med tomatsås

En mör, fetaostbakad kycklingfilé kryddad med oregano kommer serverad här. Ät den tillsammans med en smakrik tomatsås, lite krispiga grönsaker i form av paprika och cosmopolitansallad, samt fluffigt ris och middagen är redo!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Fetaostbakad kycklingfilé med tomatsås

Ingredienser

4 portioner
4
kycklingfiléer
150 g
fetaost
1 tsk
oregano
-
salt
-
peppar
4
port ris eller annat gryn
500 g
passerade tomater
1
kycklingbuljongtärning
1 tsk
paprikapulver
1
röd paprika
1/2
cosmopolitansallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Bryn kycklingen innan den snittas och krydda såsen med vitlök och chilipulver.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Britt-marie

11/20/2020

Kycklingen blev mycket god men såsen behöver bytas mot annan

Näringsvärde per portion

Energi 2007 KJ / 473 kCal
Fett 12 g
Salt 4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept