Stekt kotlett med tomatsallad
Kotletten steks först i en panna och får därefter sällskap av crème fraiche. Kotlettens sky och den gräddiga crème fraichen skapar en mustig god sås. Servera köttet med ditt favoritris, knallröda körsbärstomater, pepprig ruccola och krasse så har du en god och mättande rätt som är oförskämt lättlagad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
2 skivor fläskkotlett
1 tsk olja
salt
peppar
2 dl crème fraiche ingefära & chili
250 g körsbärstomater
1/2 påse rucola (à 65 g)
1/2 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3109 KJ / 743 kCal
Fett40 g
Salt3.37 g
Kolhydrater56.4 g
Protein38.2 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer