Stekt kotlett med tomatsallad

1
0
Stekt kotlett med tomatsallad

Kotletten steks först i en panna och får därefter sällskap av crème fraiche. Kotlettens sky och den gräddiga crème fraichen skapar en mustig god sås. Servera köttet med ditt favoritris, knallröda körsbärstomater, pepprig ruccola och krasse så har du en god och mättande rätt som är oförskämt lättlagad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Stekt kotlett med tomatsallad

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
2
skivor fläskkotlett
1 tsk
olja
-
salt och peppar
2 dl
crème fraiche ingefära & chili
250 g
körsbärstomater
1/2
påse rucola (à 65 g)
1/2
ask krasse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3109 KJ / 743 kCal
Fett 40 g
Salt 3.37 g
Kolhydrater 56.4 g
Protein 38.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept