Stekt kotlett med tomatsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt kotlett med tomatsallad

Kotletten steks först i en panna och får därefter sällskap av crème fraiche. Kotlettens sky och den gräddiga crème fraichen skapar en mustig god sås. Servera köttet med ditt favoritris, knallröda körsbärstomater, pepprig ruccola och krasse så har du en god och mättande rätt som är oförskämt lättlagad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kotletterna i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och tillsätt crème fraichen och låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Dela tomaterna och blanda med ruccola. Klipp krassen och vänd ner. Ringla gärna över olja och vinäger.
  4. Servera kotletterna med ris och tomatsallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 2 skivor fläskkotlett
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche ingefära & chili
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • 1/2 ask krasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3109 kJ / 743 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept