Stekt kotlett med tomatsallad

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Stekt kotlett med tomatsallad

Kotletten steks först i en panna och får därefter sällskap av crème fraiche. Kotlettens sky och den gräddiga crème fraichen skapar en mustig god sås. Servera köttet med ditt favoritris, knallröda körsbärstomater, pepprig ruccola och krasse så har du en god och mättande rätt som är oförskämt lättlagad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Stekt kotlett med tomatsallad

Ingredienser

2 portioner
2   port ris
2   skivor fläskkotlett
1 tsk  olja
salt och peppar
2 dl  crème fraiche ingefära & chili
250 g  körsbärstomater
1/2   påse rucola (à 65 g)
1/2   ask krasse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3109 KJ / 743 kCal
Fett40 g
Salt3.37 g
Kolhydrater56.4 g
Protein38.2 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kotletter i kokosmjölk med sockerärtor
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt fläskkotlett med potatisgratäng
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett med teriyakigrönsaker och ris
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett ”sweet and sour”
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett med potatisgratäng och tomatsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med rostad pumpa och fetaoströra
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga