Kotlett med teriyakigrönsaker och ris

28
3
Kotlett med teriyakigrönsaker och ris

Här serveras en måltid på kotlett med teriyakigrönsaker, snabblagad och med fantastiskt smak tack vare teriyakisåsen. Grönsakerna sauteras i en het panna där såsen hälls på mot slutet. Så lätt men också så gott! Servera med en perfekt stekt kotlett och nykokt rykande ris. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015

Kotlett med teriyakigrönsaker och ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
1 rödlök
1 röd paprika
1 burk bambuskott (à 227 g)
ca 600 g fläskkotletter
2 msk olja
salt och peppar
1 1/2 dl teriyakisås
1/2 ask krasse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Karin

2015-10-23

Absolut inte stark på något sätt, smakar snarare lite sött och soja tillsammans. Jättegott och tre barn och 2 vuxna åt med god aptit! Rekommenderar däremot att strimla kotletterna och fräsa i wokpanna, lättare att äta och snabbare att göra. Lite extra teriyakisås är inte så dumt heller.

Eva

2015-06-03

Jättegod rätt, där teriyakisåsen verkligen lyfte rätten

Maria

2015-05-31

Ungarna 7 & 12år gillade inte denna rätt, vi vuxna tyckte den var okej. Stark och för pepprig där av ingen positiv feedback från barnens sida.

Näringsvärde per portion

Energi 2349 KJ / 561 kCal
Fett 17 g
Salt 5.41 g
Kolhydrater 63 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden