Kotlett med teriyakigrönsaker och ris
Här serveras en måltid på kotlett med teriyakigrönsaker, snabblagad och med fantastiskt smak tack vare teriyakisåsen. Grönsakerna sauteras i en het panna där såsen hälls på mot slutet. Så lätt men också så gott! Servera med en perfekt stekt kotlett och nykokt rykande ris. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
1 rödlök
1 röd paprika
1 burk bambuskott (à 227 g)
ca 600 g fläskkotletter
2 msk olja
salt och peppar
1 1/2 dl teriyakisås
1/2 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2349 KJ / 561 kCal
Fett17 g
Salt5.41 g
Kolhydrater63 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Absolut inte stark på något sätt, smakar snarare lite sött och soja tillsammans. Jättegott och tre barn och 2 vuxna åt med god aptit! Rekommenderar däremot att strimla kotletterna och fräsa i wokpanna, lättare att äta och snabbare att göra. Lite extra teriyakisås är inte så dumt heller.
Karin
2015-10-23Jättegod rätt, där teriyakisåsen verkligen lyfte rätten
Eva
2015-06-03Ungarna 7 & 12år gillade inte denna rätt, vi vuxna tyckte den var okej. Stark och för pepprig där av ingen positiv feedback från barnens sida.
Maria
2015-05-31