Stekt kotlett med sötpotatisaioli

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
0
Stekt kotlett med sötpotatisaioli

Saftig fläskkotlett serveras här med något så spännande som en krämig sötpotatisaioli. Aioli är en vitlöksmajonnäs som vanligvis serveras som sås, men om man istället kombinerar ingredienserna med sötpotatis så får man en underbart smakrik puré som passar utmärkt till kött.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017

Stekt kotlett med sötpotatisaioli

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatisaioli

900 g  sötpotatis
2   äggulor
2   vitlöksklyftor
1/2 dl  olivolja
1/2   citron
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Rödlök

2   rödlökar
1/2 dl  rödvinsvinäger
2 msk  vatten
1 msk  strösocker
2 krm  salt

Pimiento de padron

100 g  pimiento de padron
1/2 msk  olja

Fläskkotletter

4   benfria fläskkotletter
1/2 msk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2670 KJ / 638 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kotlett med pimiento de padrons och chimichurri
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med rostad potatis och piemento de padrons
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskkotlett med potatis- och spenatgratäng
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med pimiento de padrons och rostad potatis
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med potatisgratäng och pimiento de padron
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett med rotfruktsgratäng och pimiento de padron
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga