Kotlett med rotfruktsgratäng och pimiento de padron

3
0
Kotlett med rotfruktsgratäng och pimiento de padron

Pimientos de padron är en favorit på det spanska tapasbordet, men passar också utmärkt som tillbehör! Stek dem några minuter i olja, kotletterna lika så och krydda med timjan och vitlök. Servera tillsammans med rotfruktsgratäng och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Kotlett med rotfruktsgratäng och pimiento de padron

Ingredienser

2 portioner
2 port kyld rotfruktsgratäng
100 g pimiento de padron
1 tsk olja
2 benfria fläskkotletter
salt
peppar
1/2 tsk torkad timjan
1/2 vitlöksklyfta
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i rotfruktsgratängen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Strö gärna lite ost på gratängen.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2814 KJ / 653 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden