Kotlett med rotfruktsgratäng och pimiento de padron

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Kotlett med rotfruktsgratäng och pimiento de padron

Pimientos de padron är en favorit på det spanska tapasbordet, men passar också utmärkt som tillbehör! Stek dem några minuter i olja, kotletterna lika så och krydda med timjan och vitlök. Servera tillsammans med rotfruktsgratäng och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Kotlett med rotfruktsgratäng och pimiento de padron

Ingredienser

2 portioner
2   port kyld rotfruktsgratäng
100 g  pimiento de padron
1 tsk  olja
2   benfria fläskkotletter
salt
peppar
1/2 tsk  torkad timjan
1/2   vitlöksklyfta
1/2   påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i rotfruktsgratängen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Strö gärna lite ost på gratängen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2814 KJ / 653 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kotlett med pimiento de padrons och chimichurri
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med rostad potatis och piemento de padrons
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskkotlett med potatis- och spenatgratäng
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med pimiento de padrons och rostad potatis
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med potatisgratäng och pimiento de padron
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kotlett med sötpotatisaioli
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga