Kotlett med rotfruktsgratäng och pimiento de padron
Pimientos de padron är en favorit på det spanska tapasbordet, men passar också utmärkt som tillbehör! Stek dem några minuter i olja, kotletterna lika så och krydda med timjan och vitlök. Servera tillsammans med rotfruktsgratäng och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021
Ingredienser
2 portioner
2 port kyld rotfruktsgratäng
100 g pimiento de padron
1 tsk olja
2 benfria fläskkotletter
salt
peppar
1/2 tsk torkad timjan
1/2 vitlöksklyfta
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2814 KJ / 653 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer