Kotlett med pimiento de padrons och rostad potatis
En saftig kotlett som steks och serveras med bearnaisesås, ugnsrostad potatis och små pimientos de padron. Blir till en festmåltid som passar vardag som helg. Servera med strimlad, krispig hjärtsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
ca 300 g benfri fläskkotlett
100 g pimiento de padron
1 hjärtsallad
1 dl bearnaisesås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2811 KJ / 672 kCal
Fett40 g
Salt2.33 g
Kolhydrater39 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer