Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kotlett med pimiento de padrons och rostad potatis

En saftig kotlett som steks och serveras med bearnaisesås, ugnsrostad potatis och små pimientos de padron. Blir till en festmåltid som passar vardag som helg. Servera med strimlad, krispig hjärtsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela potatisarna och blanda med hälften av oljan på en ugnsplåt, krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen först ca 15 minuter.
  3. Bryn kotletterna i resten av oljan och krydda med salt och peppar. Lägg kotletterna på plåten och stek dem med potatisen ytterligare ca 5 minuter.
  4. Rosta pimiento de padron i en stekpanna med lite salt.
  5. Strimla eventuellt salladen.
  6. Servera kotletterna med potatis, pimientos, sallad och bearnaisesås.

För alla

Kontrollera innehållet i bearnaisesåsen.
i övrigt fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri bearnaisesås.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • ca 300 g benfri fläskkotlett
  • 100 g pimiento de padron
  • 1 hjärtsallad
  • 1 dl bearnaisesås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2811 kJ / 672 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer