Stekt kotlett med rostad potatis

4
1
Stekt kotlett med rostad potatis

Möra och saftiga kotletter skapar en smakharmoni med ugnsrostad potatis och pimiento de padron. Rätten kompletteras fint med crème fraiche med smak från paprika och sting från chili. Servera med krispig sallad och middagen är serverad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018

Stekt kotlett med rostad potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis
1 msk olja
salt
peppar
100 g pimiento de padron
2 port kotletter
1 dl crème fraiche paprika & dill
1/2 huvudsallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, paprika & chili.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt, smaksätt med strimlad grillad paprika och chilipulver.


Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Robin

2022-02-20

Ska det inte vara créme fraiche med smak av paprika och chili? Det står "paprika och dill" i receptet och någon sådan har jag inte hittat i butikerna

Näringsvärde per portion

Energi 2331 KJ / 557 kCal
Fett 28 g
Salt 2.61 g
Kolhydrater 41 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden