Stekt kotlett med rostad potatis
Möra och saftiga kotletter skapar en smakharmoni med ugnsrostad potatis och pimiento de padron. Rätten kompletteras fint med crème fraiche med smak från paprika och sting från chili. Servera med krispig sallad och middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
1 msk olja
salt
peppar
100 g pimiento de padron
2 port kotletter
1 dl crème fraiche paprika & dill
1/2 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2331 KJ / 557 kCal
Fett28 g
Salt2.61 g
Kolhydrater41 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ska det inte vara créme fraiche med smak av paprika och chili? Det står "paprika och dill" i receptet och någon sådan har jag inte hittat i butikerna
Robin
2022-02-20