Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Stekt kotlett med rostad potatis

Möra och saftiga kotletter skapar en smakharmoni med ugnsrostad potatis och pimiento de padron. Rätten kompletteras fint med crème fraiche med smak från paprika och sting från chili. Servera med krispig sallad och middagen är serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda potatisen med hälften av oljan, krydda med salt och peppar och rosta mitt i ugnen först 10 minuter. Blanda sedan potatisen med pimienton och rosta ytterligare ca 10 minuter.
  3. Stek kotletterna i resten av oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  4. Servera kotletterna med potatis, pimiento, crème fraiche och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, paprika & chili.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt, smaksätt med strimlad grillad paprika och chilipulver.


Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 100 g pimiento de padron
  • 2 port kotletter
  • 1 dl crème fraiche paprika & dill
  • 1/2 huvudsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2331 kJ / 557 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept