Stekt kotlett med kronärtskockskräm

47
1
Stekt kotlett med kronärtskockskräm

Saftiga kotletter serveras här med en hänförande kronärtskockskräm. Kronärtskocka, ost, olivolja och gräddfil mixas till en fin slät kräm som sedan får smak av hackad persilja och riven vitlök. Med rödlök, soltorkade tomater och en skvätt vitvinsvinäger får du en svalkande sallad som tillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016

Stekt kotlett med kronärtskockskräm

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar

Kronärtskockskräm

1
förp kronärtskocksbottnar (à 390 g)
50 g
grana padano
2 msk
olivolja
1 dl
gräddfil
1
ask färsk persilja (à 20 g)
1
vitlöksklyfta

Kotletter

4
benfria fläskkotletter
1 msk
olja

Grönsaker

1/2
rödlök
1 msk
vitvinsvinäger
1/2 msk
olivolja
1 dl
soltorkade tomater
1
cosmopolitansallad

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentar

Åsa

2016-03-15

Maten smakar alldeles för mycket olja /olivolja. De soltorkade tomaterna har också legat i olja. Trots att vi minskade oljan till hälften tar smaken överhand. Det är tyvärr inte gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2538 KJ / 606 kCal
Fett 28 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 46 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept