Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt kotlett med kronärtskockskräm

Saftiga kotletter serveras här med en hänförande kronärtskockskräm. Kronärtskocka, ost, olivolja och gräddfil mixas till en fin slät kräm som sedan får smak av hackad persilja och riven vitlök. Med rödlök, soltorkade tomater och en skvätt vitvinsvinäger får du en svalkande sallad som tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Potatis: Skiva potatisen i centimetertjocka skivor och blanda med olja, salt och peppar i en bunke. Häll ut på plåten och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Kronärtskockskräm: Låt kronärtskocksbottnarna rinna av och mixa dem sedan med ost, olivolja och gräddfil till en slät kräm. Hacka persiljan och vänd ner hälften. Skala och riv vitlöken och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
  4. Kotletter: Stek kotletterna i oljan i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  5. Grönsaker: Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda dem med vinäger och olivolja. Strimla tomaterna och blanda med löken. Skär salladen i stora bitar. Salta och peppra och strö över resten av persiljan.    
  6. Servera kotletterna med potatisen, krämen och grönsakerna.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Kronärtskockskräm
  • 1 förp kronärtskocksbottnar (à 390 g)
  • 50 g grana padano
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 vitlöksklyfta
Kotletter
  • 4 benfria fläskkotletter
  • 1 msk olja
Grönsaker
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2538 kJ / 606 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept