Stekt kotlett med kronärtskockskräm
Saftiga kotletter serveras här med en hänförande kronärtskockskräm. Kronärtskocka, ost, olivolja och gräddfil mixas till en fin slät kräm som sedan får smak av hackad persilja och riven vitlök. Med rödlök, soltorkade tomater och en skvätt vitvinsvinäger får du en svalkande sallad som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Kronärtskockskräm
1 förp kronärtskocksbottnar (à 390 g)
50 g grana padano
2 msk olivolja
1 dl gräddfil
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1 vitlöksklyfta
Kotletter
4 benfria fläskkotletter
1 msk olja
Grönsaker
1/2 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk olivolja
1 dl soltorkade tomater
1 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2538 KJ / 606 kCal
Fett28 g
Salt3.6 g
Kolhydrater46 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Maten smakar alldeles för mycket olja /olivolja. De soltorkade tomaterna har också legat i olja. Trots att vi minskade oljan till hälften tar smaken överhand. Det är tyvärr inte gott.
Åsa
2016-03-15