Stekt kotlett med kronärtskockskräm
Saftiga kotletter serveras här med en hänförande kronärtskockskräm. Kronärtskocka, ost, olivolja och gräddfil mixas till en fin slät kräm som sedan får smak av hackad persilja och riven vitlök. Med rödlök, soltorkade tomater och en skvätt vitvinsvinäger får du en svalkande sallad som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016
Ingredienser
Potatis
Kronärtskockskräm
Kotletter
Grönsaker
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Maten smakar alldeles för mycket olja /olivolja. De soltorkade tomaterna har också legat i olja. Trots att vi minskade oljan till hälften tar smaken överhand. Det är tyvärr inte gott.
Åsa
2016-03-15