Pasta pesto med kronärtskockor
En underbart god pasta pesto som här piffas upp av de umamirika soltorkade tomaterna, mjälla inlagda kronärtskocksbottnarna och parmesanostens karaktäristiska nötighet. Garnera med krispiga haricots verts och pepprig ruccola och ät er mätta. Detta är en delikat middag som både tillagas i ett nafs och som smakar ljuvligt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017
Ingredienser
4 portioner
80 g soltorkade tomater
390 g kronärtskocksbottnar
4 port pasta (gärna bucatini)
150 g haricots verts (bönor)
100 g parmesan
130 g pesto
65 g rucolasallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 616 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ljuvlig pasta och så enkel!
Catharina
2017-09-30