Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta pesto med kronärtskockor

En underbart god pasta pesto som här piffas upp av de umamirika soltorkade tomaterna, mjälla inlagda kronärtskocksbottnarna och parmesanostens karaktäristiska nötighet. Garnera med krispiga haricots verts och pepprig ruccola och ät er mätta. Detta är en delikat middag som både tillagas i ett nafs och som smakar ljuvligt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Strimla tomaterna. Låt kronärtskockorna rinna av och skiva dem.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 
  4. Ansa bönorna och koka dem med pastan när det återstår ca 4 minuter av koktiden.
  5. Riv parmesanen.
  6. Lägg tomaterna i ett durkslag och häll över pastan. Låt rinna av.
  7. Blanda pastan med pesto och kronärtskockor.
  8. Servera med pasta, ruccola och parmesan.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 80 g soltorkade tomater
  • 390 g kronärtskocksbottnar
  • 4 port pasta (gärna bucatini)
  • 150 g haricots verts
  • 100 g parmesanost
  • 130 g pesto
  • 65 g ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2577 kJ / 616 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept