Pappardelle med kronärtskockssås
En krämig pappardellepasta med kronärtskockssås passar utmärkt en vardagskväll. Du blandar kronärtskockorna med grädde, basilika och citron. Servera dem sedan tillsammans med oliver, ruccola och massor av riven ost. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
150 g haricots verts (bönor)
Kronärtskockssås
1 burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
1/2 citron
salt
peppar
Till servering
250 g körsbärstomater
235 g olivmix
3 dl riven grana padano
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3009 KJ / 720 kCal
Fett38 g
Salt3.5 g
Kolhydrater64 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott! Bytte haricots till sparris, det passade bra också!
Hanna
2021-07-11Väldigt gott!
Gabriella
2021-03-03Supergott, vi skippade haricot vertsen, ruccolan och osten. Tomaterna var meh till, men oliverna höjde allt ett snäpp! Även god som matlåda. Vi mixade inte såsen utan grovhackade kronärtskockorna, det blev toppen.
Evelina
2021-02-17