Pappardelle med kronärtskockssås

27
6
Pappardelle med kronärtskockssås

En krämig pappardellepasta med kronärtskockssås passar utmärkt en vardagskväll. Du blandar kronärtskockorna med grädde, basilika och citron. Servera dem sedan tillsammans med oliver, ruccola och massor av riven ost. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Pappardelle med kronärtskockssås

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna pappardelle)
150 g
haricots verts (bönor)

Kronärtskockssås

1
burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
2 dl
vispgrädde
1
vitlöksklyfta
1
kruka basilika
1/2
citron
-
salt och peppar

Till servering

250 g
körsbärstomater
235 g
olivmix
3 dl
riven grana padano
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten eller välj mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Gabriella

2021-03-03

Väldigt gott!

Evelina

2021-02-17

Supergott, vi skippade haricot vertsen, ruccolan och osten. Tomaterna var meh till, men oliverna höjde allt ett snäpp! Även god som matlåda. Vi mixade inte såsen utan grovhackade kronärtskockorna, det blev toppen.

Fredrik

2018-02-27

Supergott! Hackade ner rucolan i gräddsåsen och lät koka in den lite så får man i dubbelt så mycket. Toppade med okokta, superfräscht!

Näringsvärde per portion

Energi 3009 KJ / 720 kCal
Fett 38 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 64 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept