En krämig pappardellepasta med kronärtskockssås passar utmärkt en vardagskväll. Du blandar kronärtskockorna med grädde, basilika och citron. Servera dem sedan tillsammans med oliver, ruccola och massor av riven ost. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
5 2018
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten eller välj mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Evelina
2/17/2021Supergott, vi skippade haricot vertsen, ruccolan och osten. Tomaterna var meh till, men oliverna höjde allt ett snäpp! Även god som matlåda. Vi mixade inte såsen utan grovhackade kronärtskockorna, det blev toppen.
Fredrik
2/27/2018Supergott! Hackade ner rucolan i gräddsåsen och lät koka in den lite så får man i dubbelt så mycket. Toppade med okokta, superfräscht!
Karin
1/30/2018Jättegott! Jag fräste haricots vertsen snabbt i lite olja istället eftersom jag tycker de blir så knapriga och goda då.