Kotlett i gräddsås med broccoli
Här serveras saftiga kotletter till middag med en välsmakande gräddsås. Såsen gör du bland annat med buljong, lök och grädde som gör den extra krämig och god. Innan kotletterna serveras får de sjuda tillsammans med gräddsåsen för att bli riktigt saftiga och goda.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
ca 600 g tunnskivade fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
Sås
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 msk balsamvinäger
1/2 msk majsstärkelse
1 1/2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1/2 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk soja
1/2 påse fryst broccoli (à 425 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2527 KJ / 604 kCal
Fett28.9 g
Salt3.18 g
Kolhydrater43.2 g
Protein39.5 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och enkelt att förbereda, jag brukar låta det sjuda medan jag lagar annan mat så att kotletterna blir riktigt möra. Så gärna 1/2-1 timme och inte bara 5 minuter som receptet säger.
Kristina
2023-07-25Supergott! Tog bort majsstärkelse och tog istället 3 matskedar mjöl. Gick toppen!
Tone
2022-09-13Så där
Heidi
2022-08-02