Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fläskkotlett med tomat- och paprikasalsa

En lättlagad rätt där smakrik fläskkotlett toppas med en god tomat- och paprikasalsa. Den vackert färgglada salsan innehåller fräscha grönsaker som tomat, grön paprika och rödlök, med sambal oelek och en skvätt lime som får salsan att skina.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tomatsalsa: Skala och hacka löken fint. Skär tomaterna i tärningar. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Blanda grönsakerna i en skål. Pressa över limesaften. Rör i olivoljan och krydda med salt, peppar och sambal oelek. 
  3. Kotlett: Krydda kotletterna med salt, peppar och paprikapulver. Stek dem i matfett i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då.
  4. Servera kotletterna med ris och tomatsalsa.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Ris
  • 4 ris
Tomatsalsa
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk sambal oelek
Kotlett
  • 4 skivor benfria fläskkotletter
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2217 kJ / 530 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer