Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Rapsgriskotlett med potatissallad

Rapsgris är extra mör och saftig, vänd kotletterna i oljan med kryddblandningen innan du lägger dem på grillen. Potatissalladen med vattenmelon, fetaost och mangold blir festlig och lite överraskande när den smaksätts med chimichurri (en röra med persilja och chili) som låter lika härlig som den smakar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatissallad: Skölj och koka potatisen. Låt den svalna.
  2. Kotlett: Blanda kryddorna med oljan och vänd köttet i blandningen. 
  3. Potatissallad: Skala och skär vattenmelon i tärningar. Skär fetaosten i tärningar. Skala och skiva löken i tunna skivor. 
  4. Dela och blanda potatisen med chimichurri, melon, lök och fetaost. Smaksätt med salt och peppar. 
  5. Kotlett: Grilla kotletterna 3-4 minuter på varje sida, eller till en innertemperatur på 72°C. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar. 
  6. Potatissallad: Vänd ner mangolden i potatissalladen. 
  7. Servera potatissalladen till köttet.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu eller mjölkfritt ostersättningsalternativ.

Tips

Enkelt att göra egen chimichurri. God att även servera till köttet.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 900 g potatis
  • 600 g vattenmelon
  • 150 g fetaost
  • 1 silverlök
  • 200 g chimichurri
  • salt
  • peppar
  • 65 g röd mangold
Kotlett
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • ca 600 g fläskkotlett i skrivor (gärna rapsgriskotlett)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer