Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt korv med broccoli och Rhode Island dressing

Detta recept som du gör på mindre än 40 minuter innehåller stekt korv och en fantastiskt god egengjord Rhode Island-dressing. Dressingen svänger du ihop med ingredienser som gräddfil, senap, chilisås och salt i en bunke. Lätt som en plätt! Servera den stekta korven med ris, kokt broccoli och sås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
  2. Blanda gräddfil, senap, chilisås och salt i en bunke. Rör inte för länge, för då blir såsen för tunn.
  3. Skär broccolin i små buketter. Skala och skär stammen i ca 1 cm tjocka skivor. Sätt på en kastrull på högsta värme med saltat vatten till broccolin.
  4. Skär små snitt i skinnet på korven. Stek korvarna i oljan i en stekpanna på medelhög värme ca 10 minuter. Vänd dem då och då.
  5. Lägg broccolin i kokande vatten och låt den koka ca 4 minuter. Låt dem sedan rinna av i ett durkslag.
  6. Servera korven med riset, broccolin och dressingen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk grov senap
  • 2 msk chilisås eller ketchup
  • 1 krm salt
  • 250 g broccoli
  • 1 förp vårlökskorv (à 240 g)
  • 1 förp nötkorv anchochili (à 240 g)
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2600 kJ / 622 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer