Krämig kräftpasta med salladsärter

En krämig kräftpasta med salladsärter är en smakrik och lätt måltid att laga. Purjolöken fräses i en kastrull där tomatpuré tillsätts. För att få till såsen blandas grädde med laken och smakas av med peppar. Kräftorna blandas i mot slutet tills de blir lagom varma. Servera med pasta och salladsärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna trottole)
1/2 purjolök
2 förp kräftor i lake (à 360 g)
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk majsstärkelse
2 dl lake från kräftorna
2 dl vispgrädde
peppar
150 g salladsärtor
Gör så här
00:01:00
00:03:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2592 KJ / 620 kCal
Fett26 g
Salt0.89 g
Kolhydrater58 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott och lättlagat. Var lite skeptisk till kräftstjärtar på burk men blev positivt överraskad.
Maria
2015-03-02