Stekt kolja med dillkräm

6
1
Stekt kolja med dillkräm

Ibland är det skönt att köra på säkra kort! Kolja som först vänts i mjöl steks i lite smör, och serveras sen med potatis och en kräm gjord på crème fraiche och fiskens mest självklara krydda; dillen! Addera broccoli för extra smak och låt magarna mättas.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021

Stekt kolja med dillkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
förp färsk dill (à 20 g)
2 dl
crème fraiche
-
salt
-
peppar
250 g
broccoli
600 g
koljafilé
1 dl
vetemjöl
2 msk
smör eller olja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Mortla lite fänkålsfrö och strö över fisken innan du steker den.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Therese

2021-01-21

Vi skippade panering, men fisken blev god ändå. Dock krävs tidigare iordningställande av sås för att smaker ska hinna utvecklas. Krydda gärna mera, då det blev väl smaklöst som helhet.

Näringsvärde per portion

Energi 2508 KJ / 599 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 54 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept