Stekt kolja med dillkräm
Ibland är det skönt att köra på säkra kort! Kolja som först vänts i mjöl steks i lite smör, och serveras sen med potatis och en kräm gjord på crème fraiche och fiskens mest självklara krydda; dillen! Addera broccoli för extra smak och låt magarna mättas.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
250 g broccoli
600 g koljafilé
1 dl vetemjöl
2 msk smör eller olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2508 KJ / 599 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi skippade panering, men fisken blev god ändå. Dock krävs tidigare iordningställande av sås för att smaker ska hinna utvecklas. Krydda gärna mera, då det blev väl smaklöst som helhet.
Therese
2021-01-21