Stekt kolja med dillkräm

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
1
Stekt kolja med dillkräm

Ibland är det skönt att köra på säkra kort! Kolja som först vänts i mjöl steks i lite smör, och serveras sen med potatis och en kräm gjord på crème fraiche och fiskens mest självklara krydda; dillen! Addera broccoli för extra smak och låt magarna mättas.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021

Stekt kolja med dillkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
250 g broccoli
600 g koljafilé
1 dl vetemjöl
2 msk smör eller olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Vi skippade panering, men fisken blev god ändå. Dock krävs tidigare iordningställande av sås för att smaker ska hinna utvecklas. Krydda gärna mera, då det blev väl smaklöst som helhet.

Therese

2021-01-21

Näringsvärde per portion

Energi2508 KJ / 599 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap
Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt kolja med bellaverde och gräslökssås
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparrotsfisk i ugn
Betyg 3.2 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt kolja med citron och pepparrotssmör
Betyg 3 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillpotatis med kolja
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga