Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap
En enkel och snabb fiskrätt som lagar sig själv i ugn! Koljan trivs som fisken i vattnet tillsammans med broccoli, körsbärstomater och skånsk senap. Tillsätt lite dijonsenap om du önskar extra sting, skjutsa in i ugnen, och middagen är klar.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g koljafilé
3/4 tsk salt
250 g broccoli
250 g körsbärstomater
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 msk skånsk senap
Till servering
ris eller kokt potatis
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproetinfri: byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat på kokt potatis som tillbehör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1964 KJ / 468 kCal
Fett22 g
Salt2.06 g
Kolhydrater39 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott
Majken
2024-03-21La till oliver och torkade tomater som jag strimlade och det blev mycket bra.
Lars
2023-05-30Så väldans gott! Jag använde mellangrädde och lite söt-stark senap, blandat med lite Dijonsenap. Till det potatis- och blomkålsstomp med lite smör. 300 g (färsk) kolja räckte bra till 3 pers.
Irene
2023-03-18