Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

44
2
Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

En enkel och snabb fiskrätt som lagar sig själv i ugn! Koljan trivs som fisken i vattnet tillsammans med broccoli, körsbärstomater och skånsk senap. Tillsätt lite dijonsenap om du önskar extra sting, skjutsa in i ugnen, och middagen är klar.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g koljafilé
3/4 tsk salt
250 g broccoli
250 g körsbärstomater
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 msk skånsk senap

Till servering

ris eller kokt potatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproetinfri: byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat på kokt potatis som tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Monica

2022-04-23

Favorit

Kerstin

2021-06-12

400 gram kolja är vad vi äter på två personer. Stackars de två andra som receptet bygger på! Lättätet och gott men som sagt är ni fyra vuxna behövs minst 700 gram.

Näringsvärde per portion

Energi 1964 KJ / 468 kCal
Fett 22 g
Salt 2.06 g
Kolhydrater 39 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden