Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

36
0
Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

En enkel och snabb fiskrätt som lagar sig själv i ugn! Koljan trivs som fisken i vattnet tillsammans med broccoli, körsbärstomater och skånsk senap. Tillsätt lite dijonsenap om du önskar extra sting, skjutsa in i ugnen, och middagen är klar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g
koljafilé
3/4 tsk
salt
250 g
broccoli
250 g
körsbärstomater
2 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
3 msk
skånsk senap

Till servering

ris eller kokt potatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproetinfri: byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat på kokt potatis som tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1964 KJ / 468 kCal
Fett 22 g
Salt 2.06 g
Kolhydrater 39 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept