Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

En enkel och snabb fiskrätt som lagar sig själv i ugn! Koljan trivs som fisken i vattnet tillsammans med broccoli, körsbärstomater och skånsk senap. Tillsätt lite dijonsenap om du önskar extra sting, skjutsa in i ugnen, och middagen är klar.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg koljan i en ugnssäker form och salta. Skär broccolin i mindre bitar och halvera tomaterna. Lägg i formen runt fisken. Rör ihop grädde, vatten och senap och häll över.
  3. Till servering: Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med ris eller kokt potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproetinfri: byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat på kokt potatis som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g koljafilé
  • 3/4 tsk salt
  • 250 g broccoli
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 3 msk skånsk senap
Till servering
  • ris eller kokt potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1964 kJ / 468 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer