Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

27
0
Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

En enkel och snabb fiskrätt som lagar sig själv i ugn! Koljan trivs som fisken i vattnet tillsammans med broccoli, körsbärstomater och skånsk senap. Tillsätt lite dijonsenap om du önskar extra sting, skjutsa in i ugnen, och middagen är klar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g
koljafilé
3/4 tsk
salt
250 g
broccoli
250 g
körsbärstomater
2 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
3 msk
skånsk senap

Till servering

ris eller kokt potatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproetinfri: byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat på kokt potatis som tillbehör.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1964 KJ / 468 kCal
Fett 22 g
Salt 2.06 g
Kolhydrater 39 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept