Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap

En enkel och snabb fiskrätt som lagar sig själv i ugn! Koljan trivs som fisken i vattnet tillsammans med broccoli, körsbärstomater och skånsk senap. Tillsätt lite dijonsenap om du önskar extra sting, skjutsa in i ugnen, och middagen är klar.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Ingredienser
4 portioner
ca 400 g koljafilé
3/4 tsk salt
250 g broccoli
250 g körsbärstomater
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 msk skånsk senap
Till servering
ris eller kokt potatis
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på kokt potatis som tillbehör.
Energi1964 KJ / 468 kCal
Fett22 g
Salt2.06 g
Kolhydrater39 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och enkelt att laga med relativt få och billiga samt nyttiga ingredienser./Torsten.
Torsten
2025-03-11Enkel och gott!
Per
2025-02-27Mycket gott och enkelt att laga med få ingredienser, tack.
Bernadetta
2025-01-25