Stekt kolja med dillkräm

Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Stekt kolja med dillkräm

Ibland är det skönt att köra på säkra kort! Kolja som först vänts i mjöl steks i lite smör, och serveras sen med potatis och en kräm gjord på crème fraiche och fiskens mest självklara krydda; dillen! Addera broccoli för extra smak och låt magarna mättas.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021

Stekt kolja med dillkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
250 g broccoli
600 g koljafilé
1 dl vetemjöl
2 msk smör eller olja

Gör så här

00:03:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Vi skippade panering, men fisken blev god ändå. Dock krävs tidigare iordningställande av sås för att smaker ska hinna utvecklas. Krydda gärna mera, då det blev väl smaklöst som helhet.

    Therese

Näringsvärde per portion

Energi2508 KJ / 599 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Dillpotatis med kolja
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparrotsfisk i ugn
    Betyg 3.2 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskfilé i kapprock
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad