Kolja och varm potatissallad med dill och rädisor

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0Klimatsmart
Kolja och varm potatissallad med dill och rädisor

En varm potatissallad med bland annat haricots verts, rädisor och dijonsenap står på kvällens meny. Till det serveras smörstekt koljafilé och krispig sallad. Ät och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022

Kolja och varm potatissallad med dill och rädisor

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g  delikatesspotatis
150 g  haricots verts (bönor)
125 g  rädisor
1/2   förp färsk dill (à 20 g)
2 dl  smetana
1/2 msk  dijonsenap
salt
peppar
600 g  koljafilé
2 msk  smör
1   kruka sallad (gärna röd/grön)

För alla  

Kontrollera noga innehållet i senapen.  
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt smör eller välj olja.

Gör så här

Tips

Vänd gärna fisken i mjöl innan den steks.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2333 KJ / 557 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein36 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillpotatis med kolja
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kolja med dillkräm
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotsfisk i ugn
Betyg 3.2 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt kolja med citron och pepparrotssmör
Betyg 3 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga