Kolja och varm potatissallad med dill och rädisor
![Kolja och varm potatissallad med dill och rädisor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241475/cf_259/kolja_och_varm_potatissallad_med_dill_och_radisor_.jpg)
En varm potatissallad med bland annat haricots verts, rädisor och dijonsenap står på kvällens meny. Till det serveras smörstekt koljafilé och krispig sallad. Ät och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
![Kolja och varm potatissallad med dill och rädisor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241475/cf_259/kolja_och_varm_potatissallad_med_dill_och_radisor_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g delikatesspotatis
150 g haricots verts (bönor)
125 g rädisor
1/2 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl smetana
1/2 msk dijonsenap
salt
peppar
600 g koljafilé
2 msk smör
1 kruka sallad (gärna röd/grön)
För alla
Kontrollera noga innehållet i senapen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt smör eller välj olja.
Gör så här
Tips
Vänd gärna fisken i mjöl innan den steks.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2333 KJ / 557 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer