Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis

Mild kokt kolja i en makalös sås med smakrik pepparrot och syrligt vitt vin. Till det serverar du pocherade ägg och härlig aromatisk dragonpotatis. Smaklig måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2002

Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g koljafiléer
7 1/2 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
2 1/2 dl vitt vin
1 gul lök
2 timjankvistar
1 msk vitpepparkorn

Pepparrotsås

2 dl vitt vin
1 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
50 g smör
1 st äggula
2 msk riven pepparrot
salt
peppar

Dragonpotatis

8 potatisar
1 schalottenlök
ca 6 kvistar färsk dragon eller torkad (6 kvistar färsk motsvarar 1 msk torkad)
2 msk smör
salt
peppar

Pocherade ägg

1 1/2 l vatten
4 ägg
1 msk ättiksprit (12%)
1 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pepparrotsfisk i ugn
Betyg 3.2 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lättrimmad gurka med kolja och dillsås
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med broccoli och dragon
Betyg 3.9 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kolja med citron och pepparrotssmör
Betyg 3 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med tomatsås och pepparrotsmos
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga