Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis

6
0
Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis

Mild kokt kolja i en makalös sås med smakrik pepparrot och syrligt vitt vin. Till det serverar du pocherade ägg och härlig aromatisk dragonpotatis. Smaklig måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2002

Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g koljafiléer
7 1/2 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
2 1/2 dl vitt vin
1 gul lök
2 timjankvistar
1 msk vitpepparkorn

Pepparrotsås

2 dl vitt vin
1 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
50 g smör
1 st äggula
2 msk riven pepparrot
salt
peppar

Dragonpotatis

8 potatisar
1 schalottenlök
ca 6 kvistar färsk dragon eller torkad (6 kvistar färsk motsvarar 1 msk torkad)
2 msk smör
salt och peppar

Pocherade ägg

1 1/2 l vatten
4 ägg
1 msk ättiksprit (12%)
1 tsk salt

För alla

Läs ingrediensera på buljongen. Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin i stället för smör i såsen.

Gör så här

Tips

Försök att få tag i färsk dragon, man kan använda torkad men det är stor skillnad i smak. Koka inte såsen, då koagulerar äggulan och såsen blir grynig. Skulle detta ändå ske, sila såsen genom en finmaskig sil.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer