Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis
Mild kokt kolja i en makalös sås med smakrik pepparrot och syrligt vitt vin. Till det serverar du pocherade ägg och härlig aromatisk dragonpotatis. Smaklig måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2002
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g koljafiléer
7 1/2 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
2 1/2 dl vitt vin
1 gul lök
2 timjankvistar
1 msk vitpepparkorn
Pepparrotsås
2 dl vitt vin
1 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
50 g smör
1 st äggula
2 msk riven pepparrot
salt
peppar
Dragonpotatis
8 potatisar
1 schalottenlök
ca 6 kvistar färsk dragon eller torkad (6 kvistar färsk motsvarar 1 msk torkad)
2 msk smör
salt
peppar
Pocherade ägg
1 1/2 l vatten
4 ägg
1 msk ättiksprit (12%)
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer