Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

Betyg 3.1 av 5.82 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

Njut av en mild kolja med uppfriskande citron- och pepparrotssmör. Koljan steks tills den får en fin och krispig yta. Citron- och pepparrotssmöret gör du genom att smälta smöret och vända ner den rivna pepparroten och citronskalet. Servera med nykokt potatis och en frisk sallad på gurka och salladslök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016

Stekt kolja med citron och pepparrotssmör

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis (gärna cecile)
1 msk riven färsk pepparrot
1/2 citron
1/2 gurka
2 salladslökar
1 ask färsk dill
1 hjärtsallad
ca 400 g koljafilé
50 g smör
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegott, men pepparrotsmaken kom inte riktigt fram. Kanske bättre att ha den vid sidan av citron smöret.

    Katarina

Näringsvärde per portion

Energi2350 KJ / 562 kCal
Fett22 g
Salt3.4 g
Kolhydrater44 g
Protein43 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pepparrotsfisk i ugn
    Betyg 3.2 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt kolja med mango- och currysås
    Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fiskfilé i kapprock
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad