Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kolja med lime och tomat

Koljan serveras med en god sås med syra från lime och hetta från sambal oelek.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Skala och koka potatisen. Skala och finhacka löken. Tvätta och finriv limeskalet och pressa saften ur halva limen.
  4. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter.
  5. Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning eller fond och limesaft. Låt såsen koka upp. Vispa i yoghurten och red av med lite majsstärkelse utrörd i vatten. Smaka av med salt, peppar och sambal.
  6. Dela tomaterna och blanda ner dem i såsen.
  7. Häll såsen över fisken och strö över limeskalet och klyftor av resten av limen. Servera med potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g koljafilé
  • 900 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 lime
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 2 dl matlagningsyoghurt (10 %)
  • majsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1731 kJ / 415 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer